Etikátlan egy tanárnak fizetős magánóra keretében oktatni azt a diákot akit amúgy is tanít? Középiskola
Etikátlan ez? Egy középiskolai tanár a végzős 12-es évfolyam több diákját laza 4000 Ft/óradíjért készíti fel a matek érettségire. A szépséghiba hogy ez a tanár oktatja az adott osztályt egyébként is.
Ráadásul ugye feketén zsebbe megy az egész számla semmi.
De nem is ez a része érdekes.
Javítsatok ki ha tévedek, én is tanár voltam de vagy 10 éve már otthagytam a pályát és váltottam de manapság hogy van ez? Az „én időmben“ a legdurvább etikai vétség volt annak a diáknak fizetős órát adni akit amúgy is tanítok. Mert ha ingyen pro bono korrepetál az más dolog.
Manapság hogy van ez?
És akkor még a fekete adózatlan jövedelemről nem is beszéltünk, de ez már adócsalás és a navra tartozik, nem ez a része érdekel, hanem az oktatás-etikai oldala!
"Akinek nincs pénze annak nem adja le rendesen az anyagot? Ez szerinted hol megszokott?
"
Ez történik. Igazgató tudja de lapít struccpolitika ő nem tud semmit ezt a szníjátékot játssza.
Szülők tudják többen jelentették is igazgató sápítozik ő nem tud semmiről....
szánalmas gyáva féreg az is.
A tanárt meg kéne kínálni egy azonnali hatályú elbocsátással és fel kéne nyomni a navnál egyből tudná hol a helye.
Az elbocsátás nem rajtam áll de a navos vizsgálat ügyében tudok tenni én is.
"Miért a középiskolai írásbeli felvételire sem elég az órai tudás. "
ez ÍGY VAN de ez nem válasz a problémára hanem mellébeszélés terelés....
Etikátlan. És akkor is az lenne, ha olyan másik tanár tanítaná privátban, akit a rendes tanára ajánlott.
Akkor nem etikátlan, ha ismeretlen tanárt keres a tanuló vagy a szülei.
Na, akkor az állítólagos "mellébeszélés" nélkül.
Ez teljesen elfogadott dolog ma az iskolákban. A saját tanáraik közül választanak a gyerekek felkészítő tanárt, nyilván a legjobbakból.
Mit kell ezen így kiakadni?
Monddcsak, fodrászhoz jársz-e szívem? Ha igen, hányszor kaptál számlát? Vagy esetleg autószerelőtől, hányszor kaptsz számlát? Kozmetikusnál, borbélynál? Jógatanfolyamon?
Az nem etikus, hogy aki nem jár magánórára, az nem megy át érettségin, de sztem itt inkább arról lehetett szó, hogy az osztály inkompatibilis volt az érettségivel..
Magam is tanár vagyok, de fürgén keresgélek másféle opciókat. Tudod mennyi a fizetésem? 130000 forint. 7év egyetem, a szakomat 7 éves korom óta tanulom, művelem, és elég jól. Voltak magántanítványaim, nyüves 3000 ft miatt majdnem lekapcsolt a nav. Azóta nem magánkodom, ennek már sok éve.
Tudod hogy van? Úgy van, hogy kb.kevesebbet keresek, mint a körülöttem dolgozó takarítónők.
Lehet, emiatt kért el a szóbanforgó tanár pénzt azért, amiért a szabadidejét is a kölykökre áldozta. Ha valamelyik McDonaldsos bohócot rendelt volna szülinapra, mosolyogva kifizeti a 4000 többszörösét.
Tudod miért nem adtam számlát a 3000 ft-ért? Mert kiszámoltam, ha legálisan csinálom, abból az összegből 1200 marad az enyém.
A kérdésben az a hihetetlen, hogy tanár voltál, és mégsem ismered a nyomorúságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!