4 féléves foszkra járok. Jól tudom, hogy ha az utolsó 2 aktív félévben nem teljesítek legalább 36 kreditet akkor átsorolnak önköltségesre?
A másik, ha volt kreditelismerésem ebbe a 36-ba a beszámított tárgyak kreditjei is benne vannak? Mivel az első félévben konkrétan egy tantárgyam sem volt mert az összeset elismerték egy korábbi be nem fejezett bscből. Így ha nem számít bele elég nehéz lenne most ebben a félévben 36-ot összehozni, mivel annyit fel sem tudtam venni.
Valamint van olyan, hogy valakit kirúgnak mert annyira kevés kreditet szerez egy adott félév során?
Amit elfogadtak az is beleszamit a 36 kreditbe. Az atsorolasrol meg a tvsz-Ben találsz tájékoztatót, mert szokott eltérés lenni. Általában 30 vagy 36 a limit egy tanévre vonatkozóan.
2019. márc. 4. 09:12
2/9 anonim válasza:
#1: az elfogadott kreditek ebből a szempontból nem számítanak bele!
2019. márc. 4. 10:12
3/9 A kérdező kommentje:
És ha nem számítanak bele akkor mit tudok tenni? Mert mint írtam a kérdésben, erre a félévre egyszerűen 32nél többet nem lehetett felvenni mert nem volt több kurzus.
2019. márc. 4. 11:08
4/9 anonim válasza:
Hasonló szituációban a csoporttársaim vagy felvették pár szabadon választott tárgyat, vagy pár felsőbbéveset.
2019. márc. 4. 15:26
5/9 A kérdező kommentje:
Felsőbb éves nem indult vagy nem engedte felvenni, szabval meg nincs foszkon.
2019. márc. 4. 15:55
6/9 anonim válasza:
Én azt nem értem hogy hogy sorolhat àt. Ugye ha egy évben nincs meg a kredit akkor a következő év lesz fizetős. De neked ha nem csúszol/buksz akkor nem lesz következő év.
2019. márc. 4. 16:44
7/9 A kérdező kommentje:
Következő év? Nem a következő félév? Ez most a 2. félévem.
2019. márc. 4. 22:49
8/9 anonim válasza:
#7: ha átsorolnak, az két félévet érint. Mindig nyáron nézik az utolsó két aktív félévet.
Legalábbis BSC-n így van. Amiket fent írtam, az is a BSC-re vonatkozik.
Azt nem tudom, foszkon esetleg másképp van-e...
2019. márc. 4. 23:03
9/9 A kérdező kommentje:
Igen egyről beszélünk, nyárra fejezem be a 2. félévet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!