Van esély arra, hogy egy adott tantárgyból magántanuló legyek?
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy történelemből lehetek e magántanuló? (Középiskola;Gimnázium)
Most vagyok 9. osztályos. Heti kétszer van törim. Hétfőnként, illetve szerdánként. Ezáltal hét napból négyet végigstresszelek.
A vasárnaptól egészen szerdáig gyomorgörccsel ülök, hogy "úristen ma lesz törim" , "úristen holnap lesz törim".
Egyszerűen nem tudom megérteni, ahogy ez a tanár magyaráz. Nem tudom értelmesen lejegyzetelni, mert összevissza csatangol az évszámokban, az eseményekben. Itthon pedig nem tudom segítségül sem venni a tankönyvet, mert semmi olyan nincs leírva, amit ő órán említett.
Tételfogalmazásokat is írunk vele, ami sosem sikerül jóra. A forrásokból, amit hozzácsatol a feladathoz senki sem ért meg semmit.
Ezek a források általában kettesre sikerülnek. A témazáróimat pedig hármasra írom.
Volt már példa arra, hogy a nem tudtam időben befejezni a dolgozatomat, és ráírt egy olyat, hogy "Na mi van, elfogyott a szusz?"
Volt alkalom arra is, hogy az egész osztály előtt alázott meg olyan szinten, hogy sírva fakadtam az óra kellős közepén.
Van esélyünk arra, hogy a szüleim írnak egy kérvényt, amelyben megfogalmazzák a problémát, és kérik az igazgatót, hogy mentsen fel annak a tanárnak az órájáról, és járjak az iskolában belül másik történelem órára, másik pedagógushoz. És hogy 12.ben akkor ne a mostani tanárom érettségiztessen le, hanem az, akit elhelyeznek mellém, ha az igazgató elfogadja a kérésünket?
Választokat előre is köszönöm!
Sajnos nem lehetsz egyetlen tantárgyból magántanuló.
Nagyon sajnálom, h ennyire szorongsz miatta :(
A magántanár tényleg nem rossz ötlet.
Mondanám, h menjenek be a szüleid beszélni a tanárral, de a leírásod alapján nem lenne sok értelme, mert egyszerűen nem tud tanítani.
Az igazgatóhoz sincs sok értelme menni, mert ha panaszkodsz rá, még végül pikkelni fog rád.
A törit középszintű érettségire szerintem magad is meg tudod tanulni a tankönyvekből, azzal meg ne foglalkozz, hogy ketteseket ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!