Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Volt már más is ilyen helyzetb...

Volt már más is ilyen helyzetben? Ez elég ok lenne az iskolának az eltanácsolásomhoz, ha már nem leszek tanköteles? 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet hogy 2018 szeptemberében lettem gimnazista és decemberben ismét beadtuk anyukámmal a magántanulói kérelmet a sok hiányzásom miatt. Már majdnem össuegyűlt a 250 óra, mert sajnos komoly nőgyógyászati problémákkal küszködöm. Ezelőtt már voltam magántanuló, de akkor a régi osztálytársaimmal volt a gond. Ez a betegség nyáron alakult ki nálam, majdnem a suli kezdete előtt. Alsó osztály után nem igazán voltam az a rendszeresen bejáró diák.

A gimnáziumtól elég nagy pofont kaptam a tanulás miatt, mivel betegen nehezen tudtam/tudok tanulni, és megtapasztaltam hogy sokkal többet kell tanulni mint általános iskolában. Félévkor a vizsgákon 2 tantárgyból: fizikából és történelemből megbuktam. Ezelőtt még sosem buktam meg semmiből. Még kettes se nagyon voltam. A többi tantárgy 2-es től kezdve 5-ig vegyes lett. A szüleim egyáltalán nem haragudtak érte, és megértették hogy betegen nehezen lehet tanulni. Az utolsó vizsgám után, az igazgatónő felhívta anyukámat telefonon hogy ő ezt a két bukást jelenteni fogja a gyermekjóléti szolgálatnál, mert hogy ő nem tolerálja ebben az iskolában a megbukást. Mikor anyukám próbálta neki elmagyarázni hogy milyen betegséggel küszködünk, elmondta hogy van egy tőlem egy évvel idősebb lány az iskolában, aki kemoterápiára jár, mégis kitűnőre levizsgázott magántanulóként. Ez nagyon rosszul esett tőle. Azt a szót nem mondta ki hogy rákos, de csak a rákosok járnak kemora nem?

Mikor végetért köztük a beszélgetés, anyával nagyon megijedtünk, féltünk hogy lehet ellátogat hozzánk a gyermekjóléti, és védelembe vesznek. Azt meg nem szerettük volna. Szerencsére nem sokkal utánna egy gyermekjólétis ismerősünk megnyugtatott hogy egy igazgatónő pattogása miatt nem fog semmi sem történni.

Júliusban töltöm be a 16. életévem. Attól félek hogy amiért nem nagyon kedvel az igazgatónő a tökéletlenségem miatt, jövőre majd meg fogja szüntetni a tanulási jogviszonyomat, mivel hogy már nem vagyok tanköteles. A rossz tanulmányi eredményem elég indok lenne neki? A két bukás? Év végére megpróbálom kijavítani őket, de szerintem maximum 2-esre fogok tudni belőlük levizsgázni, mert így is nehezen tanulok. Mi van ha az sem fog neki tetszeni és a következő tanévben rögtön eltanácsol? :( Hallottam hogy eltanácsolással szinte egyik iskola se vesz fel, főleg ha már nem vagyok tanköteles se.

Nagyon rettegek ettől, mert szeretnék leérettségizni, szeretnék munkát, meg szeretném alapozni a jövőmet.

Mi a véleményetek erről? Van okom félni?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2019. febr. 21. 11:32
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzee hogy az iskolában egy teljesen más szemémlyiség vagyok az tanáraimmal és az osztálytársaimmal szemben. Visszahúzódó, és illedelmes vagyok olyankor. Amikor hallottam hogy a tanárok közölték hogy ez elégtelen, annyit mondtam hogy rendben. Nem mutattam semmiféle utálatot vagy ilyesmit irántuk. Mind a kettőtől tisztelettudóan elköszöntem. Csak a szüleimnek, ismerőseimnek mondom el az igazi véleményemet róluk. Nem akarok még azzal is rontani a helyzeten hogy megutáljanak.
2019. febr. 22. 06:33
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Nézd, akármilyen beteg vagy, azzal, ha másra hárítod a felelősséget, sem itt nem boldogulsz, sem máshol az életben!

Megbuktál - senkit nem hibáztathatsz, csak magadat!

Ha eltanácsolnak, menj esti / levelező képzésre!

2019. febr. 24. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!