Jár a többletpont nekem is? Szeretnék egyetemre jelentkezni és mondhatni nem a legjobb körülmények voltak adottak számomra. A "felvi" -t nézegetve rátaláltam erre a lehetőségre, viszont adódott bennem pár kérdés.
A következőket tudom jegyző és munkaügyi hivatal által kibocsátott dokumentumokkal igazolni:
*Édesapám egyedül nevel mert özvegy.
*730 napja - illetve jelenleg is - álláskereső. (Illetve közmunkán tud - és dolgozik - de a papíron a fentiek szerepelnek) Tehát alul foglalkoztatott.
*Egy főre eső havi jövedelem 11 400Ft ; a család vagyonnal nem rendelkezik.
*Rendszeres gyermekvédelmi
A 'Felvi"-n ez olvasható:
"A hátrányos helyzet igazolására a jegyző vagy az illetékes gyámhatóság igazolása, illetve határozata fogadható el. Ha az csak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt állapít meg, a 1997.évi XXXI. törvény 67/A. §-a alapján önmagában hátrányos helyzet igazolására nem fogadható el."
De a fentiek értelmében az én esetemben nem csak erről van szó, ha jól gondolom, így jogosan járna ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!