BGE vagy METU? (turizmus)
Innen-onnan hallott vélemények, pletykák nem érdekelnek, légyszíves csak olyanok írjanak, akik vmelyikre járnak (jártak)
Minden érdekel a két suliról, hangulat, közösség, nyelvtanulási lehetőségek, gólyatábor stb.
Én is ezen gondolkodtam, 2 éve. BGE lett. Nem bántam meg. A tanárok nagy tudásúak, vannak köztük jófejek és persze szivatósabbak is. Én eddig 3 féléven vagyok túl, és sok matekos tárgyon... Az első 3 félévben angolt tanultam, jó tanárom volt, aki tökéletesen felkészített a szakmai nyelvvizsgára. Szerintem akkor gyere ide, ha tényleg ezt szeretnéd tanulni és szorgalmas vagy, nem adod fel könnyen, ha valami nem sikerül elsőre. Gólyatáborba mindenképp menj el, én is voltam, a barátaim 90%-át ott ismertem meg.
A kedves előző válaszolóknak pedig: nem mondanám büfé szaknak. Sokan elkezdik, de a diplomáig a társaság fele abbahagyja (tapasztalat). Rengeteg területen el lehet helyezkedni a diplomával, így telítettség sincs. Néha bölcsebb, ha csendben marad az ember... ;)
Szia :) én a METU-ra járok turizmusra, nagyon szeretem.Most vagyok másodéves, és összességében az egyetemi élet minden aspektusával elégedett vagyok. Gyakorlatorientált, családias-nyugis, tanárok nagyrészt jók,felkészültek (nyilván itt is van, aki nem az, de a többség abszolút rendben van). Én a specializációs lehetőségekkel is nagyon meg vagyok elégedve.
Voltak matekos tárgyak valóban, de gyakorlással teljesíthetőek, és a gyakorlatvezető tanárok minden segítséget megadnak, hogy begyakorold az anyagot. A nyelvórák jók, én kéttannyelvű gimiből jöttem, van összehasonlítási alapom bőven. A közösség is szuper, én szeretek ide járni :) a kérdésedben ez nem szerepel, de nálunk ennek mindenki örül: simán lehet dolgozni az egyetem mellett, mert a legtöbbször az órarend ezt lehetővé teszi, pl péntek általában szabad, illetve sok esetben (és ha bevállalod többi napon a késő délutáni órákat) akkor a csütörtök is. Nekem nagy megkönnyebbülés volt a gimi után, hogy az egyetemen maximálisan korrekt és átlátható a követelményrendszer, mindenki számára egyértelmű, nincs "kavarás"
Én ajánlom a metut :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!