Mennyi az esélyem hogy felvesznek szakgimnáziumba?
4 éve voltam ugyan ebben a cipőben, nálunk akkor még többet számított a felvételi pontszám mint az átlagok. Elektronikai szakközépbe (ma szakgimnázium) mentem 2.6-os átlaggal, 48 pontos matek és 27 pontos magyar eredménnyel. Nekem volt a legrosszabb az általános iskolás átlagom, az utánam jövőnek volt 3.1, és még voltak jópáran akik nem kerültek be, mert betelt a létszám. Tehát egy jó központi felvételivel simán be lehet kerülni gyengébb átlaggal is. Neked a 3.5-el szerintem nincs okod aggódni.
(Amúgy "Erősáramú elektrotechnikusi" képzést biztos nem jelöltél meg, annak feltétele az érettségi.)
Akkor ezen már kicsit változtattak, nálam még mindenkinek meg kellett írnia ha gimnáziumba vagy szakgimnáziumba akart továbbmenni.
Ha viszont nem kér ilyet az iskola, akkor az azt jelenti hogy nem épp a legjobb tanulók szoktak oda jelentkezni, tehát azzal az átlaggal szerintem még mindig van jócskán esélyed a bekerülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!