Ha, iskolán keresztül szeretnék szeretnék jelentkezni érettségire (már nem állok vele tanulói jogviszonyban) akkor azt hogy tegyem meg?
A másodiknak igaza van.
Én kétszer is voltam érettségi után érettségizni két különböző tárgyból, amikor már nem volt tanulói jogviszonyom.
Egyszer bementem az iskolába ahol érettségizni akartam, és a titkárságon kellett jelentkeznem, ezután leküldtek a postára, hogy fizessem be az érettségi díjat (személyesen nem lehet iskolában befizetni, az Oktatási Hivatalnak kell kifizetni, és utána visszamenni az iskolába elvinni a számlát, hogy kifizetted).
A másik esetben viszont a megyei Kormányhivatalnál jelentkeztem, itt is be kellett fizetni a pénzt rá, aztán jött egy levél amiben benne volt, hogy hol kell érettségiznem. A szóbeli és az írásbeli máshol volt, de ugyanabban a városban.
Szóval bemehetsz az iskoládba, és megkérdezheted, hogy fogadnak-e, ha nem akkor meg menj be a kormányhivatalba, az a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!