Emelt biológiára és kémiára mennyik az esélyeim?
Ugyanígy voltam mint te. A biosz ment, elég jól, a kémiát viszont érettségi előtt nem vállaltam be mégsem. követelnek rendesen emelten. Úgyhogy a terveimen is változtattam, orvosi helyett orvosdiagnosztikai analitika.
és itt jöttem rá, hogy jól döntöttem. elmegy ugyan egy felevem, de most megtanultam mindent kémiából itt egyetemen az alapoktól, májusban érettségizem, és felvetelizek orvosira. Még lesz is beszámítható tárgyam. esetleg ez wgy járható út, hogy ha mégsem megy úgy a tanulás otthon mint tervezed
de ha elég eltökélt vagy, sikerülhet. Villányi tankönyveket ajánlom nagyon hozzá.
Én azért sem ajánlanám azt, amit a második válaszoló írt, mert az emelt kémiában nem az elmélet az, ami húzós, hanem a számolások, és erősen kétlem, hogy arra egyetemen felkészítenének. Még orvosin sincs semennyi számolás kémiából, nem hinném, hogy akkor más egészségügyi szakokon nagyon lenne, max. valami kémiásabb mérnökin, kémia alapszakon vagy gyógyszerészeten tudnám elképzelni.
Az meg, hogy jó döntés volt-e, szerintem korai még az érettségik előtt kijelenteni. Nem akarok rosszmájú lenni, meg sok sikert neked hozzá, második válaszoló, csak én tényleg nem ajánlanám senkinek, hogy pazarolja az állami félévéit úgy, hogy egy olyan szakra készül, amin nagyon sokan csúsznak, és brutál drága önköltségesen.
Bioszból amúgy simán felkészülhetsz szerintem magadtól is, kémiából én is inkább azt mondanám, hogy járj belőle magántanárhoz, vagy legalább valami felkészítő tanfolyamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!