BME alapszak-mesterszak közötti összefüggés?
Jelenleg a BME alapszakos közgazdász hallgatója vagyok és picit utána olvastam a mesterképzéssel kapcsolatos tudnivalóknak, azonban a honlapon találtam egy ilyen részt: “A mesterképzésre jelentkezés feltétele az alapdiploma megléte. A BME mesterképzéseire felvételi eljárás keretében lehet bekerülni. Várjuk a más felsőoktatási intézetekben alapdiplomát szerzetteket is. Nem csak a közvetlenül az alapképzéshez tartozó mesterképzésben lehet folytatni a tanulmányokat, van mód a váltásra is.”
Tkp. ehhez kapcsolódik a kérdésem.., a későbbiekben módomban állna mérnők msc-re mennem még úgy is, ha az alapképzést nem mérnöki szakon végeztem el?
"a műszaki és a gazdasági diploma együtt nagyon jó kombó"
Az egyik létező legjobb. DE műszaki / infós alapszakkal és gazdasági mesterrel. De mint írtam, ott is rengeteget kell pótolni az alapszakos tárgyakból, párhuzamosan a mesterszakos gazdász tárgyakkal.
Ha mindenképpen értékes, használható mestert szeretnél, én a gazdinfót javaslom a műmenedzserrel szemben; az elérhető gazdmenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!