Kreditátvitel hogy működik pontosan?
Az alapkoncepciót értem, de elveszek részletekben.
Jelenleg külföldön tanulok, de szeptembertől itthon folytatnám és 2 diplomát szeretnék párhuzamosan elvégezni 1 év különbséggel. Harmadrészben megegyeznek a tárgyak csak a kreditértékek mások, illetve a már teljesített tárgyaimból is tudok elfogadtatni. Próbálom összeállítgatni a tanterveket hogy melyik egyetemekkel jönnék ki a legjobban, de nem teljesen értem a következő dolgokat:
> (egyszerűség kedvéért legyen az hogy szeptembertől kezdem az ELTE-t, 1 év csúszással a BME-t)
Mennyire számít, hogy hány kredites a tárgy? Pl, ha ELTE-n 3 kredites az első félévben, BME-n 6 kredites a negyedikben, van rá esély hogy elfogadják a BME-n a kisebb kreditű tárgyat? És ha csak 1 kredit különbség van?
> Ha elfogadtatom az összes tárgyat első félévben amit tudok, a krediteket ahhoz a félévhez számolják hozzá? Ez olyan szempontból lenne fontos, hogy a kreditátvétel végett kiesett tárgyak helyett előre hoznék másokat, hogy minél előbb tudjak végezni. Feleslegesnek látok egy 2 tárgyas szemesztert végigcsinálni.
> Van valami limit a kreditátvitelre? Néztem dokumentumokat de nem láttam még csak említést se erről (vagy csak nagyon felületes voltam:d)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!