Ha matek felvételinél a szöveges feladatnál rosszul írom fel az egyenletet, de azt jól megoldom, akkor arra is jár pont?
Nem, hiszen mást csinaltál. Max ha nagyon nagyon jó fej a tanar.
Gondolj bele az ėletben így működik? Kapsz egy feladatot. Fėlreėrted, de azt jól megcsinalod varhatod a fizut vagy valami? Nem, hiszen nem azt kėrtėk.
Pėlda: faj a jobb oldali hatsó fogad. Szakszerűen kihúzzák az előttelevőt, ellatnak. Jó a vėgeredmeny? Nem
Nem is értem, hogy aki nem ért hozzá, az minek okoskodik... És nyilván a példa is hülyeség, mert egy tesztet egy foghúzással párhuzamba állítani, hát...
Például a 6-os feladatnál szépen le van írva, hogy hogyan kell eljárni:
Egyébként érettségin is hasonló szabályok vannak.
Én néztem a javító kulcsot ott vannak olyan feladatok ha például valamit rosszul számolsz ki de azzal jól számolsz tovább akkor valamelyik itemre kapsz pontot.
Nézd meg az oktatasi hivatal weblapján
2-es, 3-as: Félreértitek. A javítási útmutató SZÁMOLÁSI HIBÁRÓL ír.
"Ha a felvételiző valamelyik lépésben HIBÁSAN SZÁMOLT, de a rossz részeredménnyel a következő
lépésben helyesen számolt, akkor arra az itemre jár a pont."
Amennyiben egy egyenletfelírást elront a tanuló, az elvi hibának minősül. Az elvi hibától kezdve nem kaphat pontot az utána következő részekre. Ez így működik érettségin és később egyetemen is.
Jelen feladat esetében, ha a felvételiző elrontotta az egyenletfelírást, de előtte mindent jól csinált (és azokat le is írta), akkor 3 pontot kap a feladatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!