Továbbtanulás mérnökinformatikusként, informatikai munka mellett, összeegyeztethető a munka és az iskola?
Figyelt kérdés
Tavaly jelentkeztem főiskolára, de akkor nem lett meg a pontom. Most letettem a nyelvvizsgát így van már pontom, de Ősszel elkezdtem dolgozni. Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozok, informatikai junior rendszermérnökként. Csak Cisco eszközökkel foglalkozunk, és lehetőség van CCNA, CCNP cert. megszerzésére céges kereten belül. Nagyon jó helyem van, eddig az volt a terv hogy Óbudán levelezőn csinálom a főiskolát és lesz egy mérnökinformatikus diplomám. Sajnos a következő tanévtől nem indítanak levelező. A munkát nem szeretném itt hagyni. Van tapasztalatotok, ismerősötök, aki nappalin végezte/végzi ÓE mérnökinformatikai szakot? Mellette valahogyan (8 6 4) órában megoldható a munka? Mit takar a könnyített órarend, mivel a szakma teljesen a tananyagba vág van lehetőségem valamilyen órából felmentést igényelni, vagy duális képzéssel megoldani valahogy? Néztem az esti tagozatot is, de az sajnos számomra nem megoldható. Ami lehetőség volt még, Kecskemét, Debrecen mérnökinformatika levelező szak, de azt olvastam diploma diploma között is van különbség. Mit tanácsolnátok, hogyan lehetne megoldani ezt a kettőt egyben?#munka #informatika #OE #Óbudai Egyetem #Cisco #mérnök informatika #Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar #rendszermérnök
2019. jan. 22. 09:47
1/5 anonim válasza:
Ha a munkahelyed tuti még 5 évig, akkor érdemes levelezőre menni, még ha az Kecskemét vagy Debrecen is. (Ha a nappali képzés nem megoldható a munka miatt.) A lényeg, hogy legyen meg a papírod, azt ha Ciscoval foglalkozol és megy, akkor mindegy hogy honnan van a diplomád csak legyen.
2/5 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel. Viszont ha mégis az Óbudait választod: lehet dolgozni mellette, de nem napi 8 órában! Ha a munkahelyeden engedik a rugalmasabb beosztást (mondjuk fix 20-30 óra egy héten, de ez neked megfelelően oszlik el a napok között), az működhet. Mert lesz olyan nap amikor a 8 óra is beleférhet, de olyan is hogy nagyon semmi sem.
3/5 A kérdező kommentje:
Ahaaa értem. rendben van köszönöm szépen a segítséget.
Viszont akkor ami a lényeg hogy a papírok mellett nyomassam az egyetemet,mert fontos azis.
2019. jan. 24. 11:40
4/5 anonim válasza:
DE,BME,PE mérnökinfó is jó ha az ÓE nem indít levelezőt.
Viszont azzal számolj,hogy 2020-tól nyelvvizsga+emelt érettségi a bemeneti követelmény és emiatt a pontszámítás is változni fog. Egyébként írtam privátot!
5/5 A kérdező kommentje:
Közben sikerült mindent megoldani.
OE niken vagyok estin és a munkát is kicsit visszább vettem órában.
Talán így a legjobban összeegyeztethető.
2019. szept. 10. 22:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!