Lehetséges, hogy valakinek azért nem lesz soha diplomája, mert képtelen megírni egy szakdolgozatot?
1. A szakdolgozatra a TVSz-ben vagy máshol megadott tartalomjegyzék megadja mit hova kell írni.
2. A beleírandó szöveghez segítséget nyújt, ha áttekintesz néhány korábbi szakdolgozatot.
3. Állíts fel párhuzamot a témád és az olvasott szakdolgozat között, ahol, amit írt az a dolgozat, azon a helyen a sajátodat fejtsd ki!
4. Kérj meg 1-2-10 éve végzett személyt, hogy olvassa el, és mondja meg, mit hiányol.
5. Kérj segítséget évfolyamtárstól, témavezetőtől!
A motiváció rajtad múlik.
A többi megoldható. Minden intézménynek van szabályzata a szakdolgozat formai követelményeire, ami tartalmazza az hivatkozások helyes használatát is. De ebben a témavezetőd is segít. A témavezető segít felépíteni is a dolgozatot.
Nem kell kapásból megírni. Készítesz egy tartalomjegyzék tervet, átbeszélitek, tanácsokat ad, hogy mit kéne máshogy, vagy mire térj még ki. Aztán részenként elkezded írni, és a részekből összeáll az egész. Nem olyan nehéz.
És igen, van több ismerősöm is, akinek minden záróvizsgája megvan, de nem írta meg a szakdolgozatát, így nincs diplomája.
Kérj segítséget a konzulensedtől, senki sem úgy született, hogy tudja. És igen, nézz át más szakdolikat. És igen, én is ismerek olyat, akinek ezen ment el a diplomája (bár ez extrém ritka, egy szakdoli azért nem a világ, csak csinálni kell!) Egyébként visszatekintve ez volt az egyik leghasznosabb feladat, amit az egyetemen valaha kaptam (persze ez témafüggő, én az enyémet szerencsére szerettem).
NE halogasd, mert akkor leadás előtt 2 héttel fogsz ide írni, hogy "jaj nekem"!
Mert ez tényleg nem ördöngősség, az a titka, hogy csinálni kell - nem kell elsőre jónak lennie, amit leírsz, átalakítani mindig lehet, sőt, kell is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!