Mennyire nehéz a könnyűipari mérnöki?
Megtetszett ez a szak számomra, bár korábban csak bölcsész szakokat nézegettem(tanári, nyelvszak).
Viszont ez kifejezetten megtetszett.
Viszont nem vagyok biztos magamban..
Középiskolában nem voltam holmi jó matekból..
Mindig 3-as voltam, nagyon jó esetben max 4-es.
Fizikát szerettem, de nem feltétlen voltam a szerelmi rabja, abból is kb. 3-as voltam mindig.
Még olvastam, hogy kémia is van, ez egy kicsit elbizonytalanított, mert ez pl. nem is érdekelt.
Emellett pedig még van közgáz is a könnyűiparin, ami pedig állítólag "szórótárgy". Ijesztőnek hangzik, bár nem tudom.
Mi lehet benne a nehéz?
Ezt a szakot könnyebnek írták le, mint a többi mérnökit, egyébként.
Valóban így van?
Ha minden nap tanulok 1-2 órát, teljesíthető közepes matek és fizika tudással?
Köszönöm előre is!
Ja igen, a matek érettségim 48% lett, nem valami elbűvölő. Talán ha még most jelentkeznék megint matek érettségire, jobbra is megcsinálhatom.
Ezzel a tudással inkább hanyagoljam vagy még a nyáron van időm felhúzni a tudásomat?
Fizikából nem érettségiztem, infoból igen, 80%.
Fizikát is szívesen felfrissíteném.
Ezt még szerettem volna hozzáírni, csak nem volt annyi eszem már.
Egyáltalán nem nehéz.
Cserébe semmit nem ér.
Elég sok könnyűiparis ismerősöm van, OE-s voltam.
Szóval felejtsd el inkább, ha jót akarsz magadnak.
Ezt a képzést csak akkor érdemes csinálni ha duális képzésben tanulsz vagy az egyetem mellett dolgozol a szakmában (jelen esetben nyomda-csomagolás, minőségirányítás) és kapcsolatokat építesz ki.
Egyébként ez a szak már nem indul az óbudai egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!