Ha a kémia számolást bebukom, van még esélyem duplázással orvosira bekerülni?
Persze igyekszem még, csak tudom, hogy nem megy annyira. Ezért is inkább az elméleti részt akarom tökéletesíteni + a bioszra gyúrok. Hátha...
Mivel már kijártam a gimit, így csak a duplázás számít, más út nincs, hiába lettek jók a többi tárgyaim.
"Mivel már kijártam a gimit, így csak a duplázás számít, más út nincs, hiába lettek jók a többi tárgyaim."
Ez nem igaz. Mikor fejeztél? Gondolom azért 2005 után.
igen, úgy van, ahogy a kérdező mondja.
Mi már csak duplázni tudunk, és nem támaszkodhatunk az előző jegyekre. Ezért átlagosan 86%-os emelt érettségit kell tenni, hogy bejussunk :) sajnos :(
Ez mióta van így? (Komolyan érdekel, mert még nem hallottam ezt, és szeretek tájékozott lenni. Tudtok linkelni róla?)
Mert '16-ban én tanúsítvánnyal és hozott pontokkal jutottam be.
Amúgy nézz meg egy régebbi feladatot, és látni fogod, hogy túl nagy részét képezik a számolások az érettséginek, hogy megengedhesd magadnak, hogy elengedd:( - HA tényleg rákényszerülsz a duplázásra, szinte azt sem engedheted meg, hogy egy darab több pontot érő számolást el se tudj kezdeni - vagy csak 2-3 pontot szerezz belőle.
Felvi.hu
Lényeg:
Figyelem! Az érettségi bizonyítvány megszerzését követően szerzett érettségi tanúsítványokban foglalt eredmények nem vehetők figyelembe a tanulmányi pontok érettségi átlagának számításakor. Ennek oka, hogy a tanulmányi pontok a jelentkező középfokú tanulmányainak teljesítményét tükrözik!
Szerintem röhejes, de ez van :/ Régóta így lehet, nem hiszem, hogy '16-ban máshogy lett volna. Például ezt most találtam, '13-ban is járt valaki pórul emiatt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Egyébként a számolás bebukása alatt azt értettem, hogy egy számolásos feladatot se bírtam hibátlanra csinálni (az érettségi feladatsorokban, de amúgy az ötösöm lesz-ben meg képes vagyok rá...) Áh de nem akarom túl taktikázni, csak hajtani kell és lesz valahogy :)
ez csak annyit jelent, hogy a javított érettségi nem számít bele az 5 tárgyból számolandó érettségi átlagba
tehát ha mondjuk te javítani szeretnél mondjuk a matek érettségiden hogy feljebbhúzza a pontjaid, hiába teszed, mert az érettségi bizonyítványban szereplő eredmény fog számítani
ugyanúgy ha pl. az 5. érettségi tárgyad a biosz volt, de nem lett túl jó és most újraérettségizel, akkor az átlagba az számít, ami az érettségi bizonyítványodba szerepel, viszont a két felvételi tárgy százalékos eredményének hozzáadásakor már a legutóbbi(legjobb) érettségi eredményed nézik
Én nagyon bebuktam a számolásokat (egy se lett hibátlan, max. 3 feladatrész a 4-ből), úgy kb. 50%-os írásbelim lett, de azért természetesen nagyon rágyúrtam a szóbelire, amivel sikerült annyira felhúznom, hogy Ötösöm lett kémiából, és persze orvosira is felvettek. :) Még mázli, hogy szóbelin nincs számolás!
Csak egy jó tanács: ne ragaszkodj görcsösen az Ötösöm lesz-hez, nem kell belőle minden számolás, nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!