Mennyit a kötelező olvasmány japán szakon? (BTK)
Hogy összességében hány könyvet kell elolvasni, azt fejből tuti nem mondanám meg pedig japános vagyok. Vannak olyan tárgyak, amikből az órai jegyzetekkel készültem fel vizsgára, és átmentem. (Az ELTE-n tanulok jelenleg, korábban pedig a KRE-n tanultam). Most a Károli japán szakjáról fogok írni.
Több helyen leírtam már, hogy a képzés nyelvi része igen pocsék, nyugodtan le lehet "minuszozni" a kommentjeimet, de majd az első félévben te is szembesülsz vele :)
A nyelvi órákon (nyelvtan / nyelvgyakorlat) Mi az első évben a Genki I és Genki II könyvből tanultunk. Ezekből olvastunk fel, fordítottunk le mondatokat, gyakorlás pedig nem volt! Szóval ezeket a nyelvi órákat ne úgy képzeld el, mint pl. a középsuliban, ahogy a nyelvtant magyarázzák, magyarázatra nem nagyon volt példa (éppen ezért érdemes felvenni a japán nyelvhelyesség órákat!).
A nyelvgyakorlat I-II tárgy is a Genki I és Genki II-re épült az első évben. III. félévtől van a szakosodás (specializáció / minor választás). Ekkor jönnek be a komolyabb szakmai tárgyak is, mint pl. a szövegolvasás.
Akiknek nem megy annyira a nyelv, azok (általában) történelem/társadalomtörténet spec-et, illetve multimédiaismeret specializációt vesznek fel, a "jobbaknak" ott a fordítói speckó.
Ha törit vagy társadalomtörténetet veszel fel, akkor több szakirodalom is a rendelkezésedre áll... Egyébként a társadalomtörténet + történelem vagy multimédiaismeret speckón nem kell olyan sokat tanulni... (Itt meg is jegyezném, hogy vannak 20 és 30 kredites specializációk is... (Összesen 50-nek kell lennie) ezeket lehet kombózni is! Tehát felveszel pl. egy 20 kredites fordítói alapot + 30 kredites médiatudomány specet...
A társadalomtörténet I és III valamint a társadalomtörténeti szeminárium I. / III. beadandóira, és persze a kiselőadásaira 2-3 könyvből simán fel lehet készülni, és ezt a legkomolyabban mondom! Ue. a helyzet az országismeret I-II-III-IV tárgyakkal is.
A tölteléktárgyakat (pl. filozófia, nyelvtudomány (veszélyes :D) komolyabban veszik, mint a szakmai tárgyakat :)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!