Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek milyen szakot...

Szerintetek milyen szakot érdemes választani a Corvinuson?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok ,ami viszonylag sok oldalu es el lehet vele helyezkedni.Amúgy pedig kivancsi lennek a velemenyetekre erről az egyetemről.

2019. jan. 11. 23:43
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

Nem olyanoknak való akik azt sem tudják mit akarnak ott csinálni.

-Egy Corvinusos

2019. jan. 11. 23:49
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Ne hallgass az utolsóra, én sem tudtam pontosan, hogy melyiket válasszam és most az egyik olyan szakon tanulok, ami top 100-as nemzetközi világranglistákon.

Minddel el lehet helyezkedni a jelenlegi gazdasági környezetben, azt válaszd ami érdekel. Sokat kell vele foglalkozni, szorgalmasnak kell lenni az egyetemhez.

2019. jan. 12. 00:01
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
A Corvinuson gazdasági és társadalomtudományi szakok vannak, igazából mindegyik szakra el lehet mondani, hogy sok oldalúak, rengeteg irányba el mehetsz velük, ezek nem behatárolt szakok mint pl egy állatorvos. Mi az ami érdekel? Menj fel az oldalukra, olvasd el a szakleirásokat, arraamenj amelyik a legjobban érdekel.
2019. jan. 12. 02:16
 4/7 anonim ***** válasza:
22%

Legsokoldalúbb messze a kereskedelem és marketing. A piackutatástól kezdve a termékfejlesztésen át kereskedelem mindenféle formáiig (beszerzés, értékesítés, külkereskedelem), plusz online és social media marketing, reklám (ügynökségnél vagy cégeknél) stb. stb.

Legjobb elhelyezkedést talán a pénzügy-számvitel kínál.

Jó szak még a gazdálkodás és menedzsment is.

Nagyjából ez a három szak, amelyekben a legtöbb perspektíva van a munkaerőpiac szempontjából.

Tudományos értelemben az alkalmazott közgazdaságtan és a szociológia érnek a legtöbbet, de ezekkel nehezebb elhelyezkedni, kevésbé piacképesek. (A szociológusokból piackutató tud lenni ügynökségnél vagy multi cégeknèl; az alkalmazott közgazdászokból meg el tudnak menni tanácsadó cégekhez, bankokhoz, vagy akár nagy cégekhez elemzőnek vagy akár menedzsernek is, csak ügyesen kell helyezkedni.)

Messze kerülendő a nemzetközi tanulmányok szak, kidobott 3-5 év az ablakon. Munkát se nagyon találsz vele (csak max nagykövetségen stb. ahol más diplomával is találnál), és nem is lesz belőled semmilyen szakember. Felejtős.

Emberi erőforrások (HR): hát... érdekes szakma kétségtelenül, de nagy a túlképzés, nehéz vele elhelyezkedni.

2019. jan. 12. 06:23
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ha a gazdaságon beül nem tudod hogy mi is érdekel a legjobban akkor válaszd a gazdálkodás és menedzsmentet ugyanis ez a legalapabb gazdasági szak, itt mindenbe bele leshetsz egy kicsit és a legtöbb mesterre aztán tovább mehetsz vele
2019. jan. 21. 23:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Én Pénzügy és Számvitelt tanulok a Corvinuson. Ne aggódj, ha még nem tudod, h melyik szakot válszd, ugyanis félévkor v év végén nyújthatsz be átsorolási kérelmet másik szakra (az első félév majdnem ugyan az minden szakon, ezek alapozós tárgyak).

Nekem a PSz nagyon tetszik, még a gazdaságinformatikát tudom ajánlani szívből.

2019. jan. 28. 23:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszke
2019. febr. 15. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!