Szerintetek milyen szakot érdemes választani a Corvinuson?
Nem olyanoknak való akik azt sem tudják mit akarnak ott csinálni.
-Egy Corvinusos
Ne hallgass az utolsóra, én sem tudtam pontosan, hogy melyiket válasszam és most az egyik olyan szakon tanulok, ami top 100-as nemzetközi világranglistákon.
Minddel el lehet helyezkedni a jelenlegi gazdasági környezetben, azt válaszd ami érdekel. Sokat kell vele foglalkozni, szorgalmasnak kell lenni az egyetemhez.
Legsokoldalúbb messze a kereskedelem és marketing. A piackutatástól kezdve a termékfejlesztésen át kereskedelem mindenféle formáiig (beszerzés, értékesítés, külkereskedelem), plusz online és social media marketing, reklám (ügynökségnél vagy cégeknél) stb. stb.
Legjobb elhelyezkedést talán a pénzügy-számvitel kínál.
Jó szak még a gazdálkodás és menedzsment is.
Nagyjából ez a három szak, amelyekben a legtöbb perspektíva van a munkaerőpiac szempontjából.
Tudományos értelemben az alkalmazott közgazdaságtan és a szociológia érnek a legtöbbet, de ezekkel nehezebb elhelyezkedni, kevésbé piacképesek. (A szociológusokból piackutató tud lenni ügynökségnél vagy multi cégeknèl; az alkalmazott közgazdászokból meg el tudnak menni tanácsadó cégekhez, bankokhoz, vagy akár nagy cégekhez elemzőnek vagy akár menedzsernek is, csak ügyesen kell helyezkedni.)
Messze kerülendő a nemzetközi tanulmányok szak, kidobott 3-5 év az ablakon. Munkát se nagyon találsz vele (csak max nagykövetségen stb. ahol más diplomával is találnál), és nem is lesz belőled semmilyen szakember. Felejtős.
Emberi erőforrások (HR): hát... érdekes szakma kétségtelenül, de nagy a túlképzés, nehéz vele elhelyezkedni.
Én Pénzügy és Számvitelt tanulok a Corvinuson. Ne aggódj, ha még nem tudod, h melyik szakot válszd, ugyanis félévkor v év végén nyújthatsz be átsorolási kérelmet másik szakra (az első félév majdnem ugyan az minden szakon, ezek alapozós tárgyak).
Nekem a PSz nagyon tetszik, még a gazdaságinformatikát tudom ajánlani szívből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!