Orovsira jelentkezők, ti megjelöltök más szakokat?
Bátyám mikor orvosira jelentkezett akkor még a fogorvosit jelölte me. Barátnője pedig minden olyan szakot ahova 400 pont felett volt a ponthatár, tehát még ilyet is, hogy egyiptológia... Az évfolyamtársai közt pedig sokan még jogásznak, biológusnak vagy mentősnek mentek volna ha úgy jön ki. Szóval ebben elég nagy a szórás.
Ha tetszik a szülésznő szak, akkor hajrá, viszont ne áltasd előre magad azzal, hogy szép szakma. Szép, hogy kisbaba lesz a végeredmény, de kb ennyi (már ha bejutsz egyáltalán egy szülészetre dolgozni), mert amúgy elég mocskos és ragadós szakma. Tanultam pár évig míg úgy döntöttem, hogy nekem ez mégsem jön be :)
Engem tavaly nem vettek fel, tavaly az élelmiszermérnök volt amit még megjelöltem de azt nem akartam mert nem csinálnám szívesen meg nem akarok fölöslegesen egy évet olyan dolgok tanulásával tölteni ami nem érdekel
Idén már meggondoltabb lesz a sorrend
az első négy hely a 4 ÁOK az ötödik egy fogorvosi és hatodiknak a pilótaképzés:)
Én első 3 helyen orvosit jelöltem, 4.-5. helyen fogorvosit (igazából azzal sem lett volna nagy bajom, de ez leginkább olyan megfontolásból történt, hogy azt olvastam pár helyen, hogy fok-ról át lehet menni áok-ra), utolsó helyen pedig gyógyszerészetet.
Olyat jelölj, ami érdekel is valamennyire. Tapasztalataim alapján a többség valóban gyógyszerészetet vagy biológiát jelöl mentőövnek, de ha te szülésznő lennél szívesebben, akkor jelöld azt.
(egyébként ismerek olyanokat, akik pszichológiát, ápolást, mentőst, biomérnökit, kémiát jelöltek pótlehetőségnek) Állítólag a pszichológia is egész népszerű választás orvosira jelentkezők körében, én személyesen csak két ilyet ismerek, az egyik arra is jár, és tudtommal szereti is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!