Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A pszichológia szak hol jobb?...

A pszichológia szak hol jobb? ELTE, vagy SZTE? Miért?

Figyelt kérdés
2019. jan. 5. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igaz nem írtad, de nekem egy jó barátom a Pázmányt választotta első helyen, pedig 490 pontja volt és nagyon meg van elégedve vele. Sokat gondolkozott az ELTE-n is, de végül neki pszichológus ismerősei azt mondták, hogy az ELTE-n nagyon érződik 1-2 "sztárpszichológus" irányzata, az egész tanári kart azt hatja át. Ez nem tudom mennyire igaz, de a barátom elég visszahúzódó, magának való fajta volt, de a Pázmányon tök jól bejöttek a számításai és nagyon jól megvan. Szóval ha az ELTE már szóba jöhet a pesti egyetemek között, akkor ajánlom a Pázmányt. Valamint sokáig a Károlin is gondolkozott, de mivel az tök messze van a belvárostól, ezért inkább hagyta. Nem tudom milyen lehet a szegedi, viszont párszor voltam Szegeden és a város nagyon király! Debrecenben nőttem fel, jártam gimibe, most pedig Budapesten tanulok, de Szegeden szívesen lennék egyetemista.

22/F

2019. jan. 5. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:
En tanárin vagyok szegeden de nekem is voltak vannak pszichológiai tárgyaim. Nekem bejött. Inkabb gyakorlatiak jó mondjuk a biosz resze nekem ugye kiesik es en jobban tanulom a fejlődési szakaszokat es defektusokat de nagyon rendesek a tanárok. Tamogatnak rengeteg programm van ha választanom kellene en sem az ELTE mellett döntenek nekem azt mondtak hogy rossz a közösség es hogy sokan vannak mindem szakon ezert olyan tömegnyomor hangulat van. Nem tudsz annyira ismerkedni. Mellesleg drágább is minden. De nem tudom az elobbi mennyire igaz.
2019. jan. 5. 23:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia, én az ELTE-re járok és én szeretem. A tanárok többsége jó fej és segítőkész. Egyébként tényleg sokan vagyunk, tehát az órarend összeállítása néha elég szívás. Viszont azt nem mondanám, hogy nincs közösségi élet. Lehet jelentkezni animátornak, mentornak, tanulmányisnak, szóval elég sok a lehetőség és itt elég jó csapatok szoktak kialakulni.

Talán annyi még, hogy BA-n viszonylag sok a módszertan óra, de a tanárok is tudják, hogy a diákok háromnegyede nem fog kutatni és elég lazán veszik őket. Legalábbis nálunk annó néhány beadandó volt csak és mindig mindenkit átengedtek.

De ha van konkrét kérdésed az egyetemmel kapcsolatban szívesen válaszolok:)

2019. jan. 6. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!