Jog vagy nemzetközi gazdálkodás?
Végzős vagyok, de még nem döntöttem el, higy mit tanuljak. 2szak között gondolkozom nagyon: Nemzetközi gazdálkodás (Corvinus és ELTE főleg), Jog (ELTE).
Igazából nem tudom, hogy mivel szeretnék pontosan foglalkozni, de ez a két szak nagyon tetszik, és érdekel. Három nyelvet beszélek és külföldet előnyben részesítem Magyarországgal szemben, de ha sikerül megélni itthon, akkor nem ragaszkodom egy masik országhoz.
Tudok tanulni, nagyon fontos a jó/ magas fizetés és az, hogy sok álláslehetőség közül választhassak.
Ti mit ajánlotok?
3 nyelvvel es ugy h kulfoldet reszesited elonyben egyertelmuen ng. A jog sem rossz diploma, DE hosszabb, kulfoldee nemzetkozi jogra kene meg specializalodnod mert a jogrendszer ott teljesen mas.
Persze lehet ervenyesulni jogaszkent is, EUs allasok pl. De az ng sztem egyszerubb es konnyebb ut, a céljaidhoz.
Üdv!
Nekem a bátyám jogász, munkajogra specializálódott. Egy multinál dolgozik a vezetésben és az általad említett összeg felső része körül keres. De jelzem ezt az összeget nem csak multinál lehet megkeresni.
Én nemzetközi gazdálkodás Bsc-n vagyok. Első 2-3 félévben mennek az alapozótantárgyak tehát specifikus dolgot nem tudok mondani, maximum annyit, hogy én az ELTE helyett a BGE-re mentem volna. Ja és semmiképp nem a Corvinusra. Több barátom jár a BGE-re, azért nagyon más mint az ELTE.
Ja, az eltén amúgy a regi BME GTK-s tanárok tanítanak, abban a szenléletben.
Vannak jó és rossz tanárok, összességében eddig amik Sztem fontosak (gazd.matek, management) jók a tanárok. Az anyag egy kalap szar, nem beszélve arról, hogy semmi gyakorlat nincs benne. Ha nem dolgoznék, nem is tudom mi lenne.... De tényleg eddig kb egy talicska gané.
Persze később ez változhat még remélem.
Mindenképpen nagyon hasznos és jó szak a nemz.gazd.
Sok sikert az érettségihez!
Köszönöm utolsó!
Lenne még pár kérdésem, “zaklathatnálak esetleg privátban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!