Xantus János gimnázium vélemények/tapasztalatok?
Sziasztok! A Xantus János gimiről szeretnék érdeklődni, kinek milyen talasztalata vagy véleménye van róla (itt gyakorin más kb minden kérdést elolvastam róla de azok ilyen 2-3-4 évvel ezelőttiek voltak és gondoltam hátha azóta javult/rosszabbodott.) ugyanis 2. Helyre tenném be a rangsoromba.
Köszi a válaszokat előre is!
A Xantus alapból közepes giminek számít, és a tanári kar néhol eléggé gyenge. Például lehet néhol az angol kéttan az még elmegy, de a többi nyelv az kész katasztrófa.
Az iskola inkább a kinézetre megy rá, de a tanárokat nem válogatják meg rendesen, és sokan így tanítani sem képesek nyelveket. Ez a személyes véleményem, de az angolról nem tudok teljesen nyilatkozni.
Xantus nagyon rossz. Foleg kozosseg. de van egy 9-es aki imadja a Xantust es mindig jon hogy ez milyen jo iskola, mikozben nem.
Az angolt jol megtanitjak, de mashol is.
Közepes gimnázium nem kerül az ország 100 legjobb gimije közé, nem előzi meg a Karinthyt és még jónéhány elit gimit nyelvi érettségik terén és nem a második legjobb alapítványi gimnázum az országban az AKG után.
Ezek a tények. A fiam az összes tanárát kedveli ellenben néhány osztálytársával... szóval nyugi, a Xántus az ország egyik legjobb gimije, nyugodtan írd be.
Igen, alapbol irniuk kell egy szintfelmerot es B2es szinttol veszik fel az embereket. Nemet KOZEPhalado hanem kezdo.
A Xantus atlag kozepszintu erettsegi pontja az 75, a Karinthynak 80.
Lehet, hogy a Xantus ad egy nyelvvizsgat de 0.ban 17szer tanuljak egy heten... Szoval nem nehez. ( [link]
Ja es valamit elneztel, mert Magyarorszagon nincs benne a top 100ba.
Max a Budapesti top 100ba.
Az meg hogy a Xantus az az orszag egyik legjobb gimije, azt szimplan elfogultsagbol mondod mert a fiad odajar.
A legjobb gimi Pesten azok az elte gyakorloiskolak, nem ez a szar ahol mindig beleavatkoznak a maganeletedbe
Érdemes beruházni (2500,-) a 2019-es HVG kiadványra a témában. A 2017 infod már nem aktuális, akkor valóban nem volt bent az országos 100-ban, most viszont már ott van. Méghozzá a 87. helyen virít (nyelvi érettségi 4. hely, hoppá). Én nem azt mondtam, hogy ez a legjobb gimi, de lássuk be, amelyik bent van az ország 100 legjobb gimnáziuma között, az az ország EGYIK legjobb gimije (legalábbis az eredményei alapján) Ez tény...
A németesek B1 szintről indulnak nem B2ről. B2 szintről 4éves kéttanos képzés van angol nyelvből előkészítő nélkül.
Azt mondod én vagyok elfogult. Te meg azért húzod le a sulit, mert valamilyen személyes konfliktusod volt. Nem ez az elfogultság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!