Milyen nehéz az emelt érettségi?
Figyelt kérdés
30 éves leszek lassan. Arra gondoltam, hogy újra letenném magyarból és töriből az érettségit. 10 éve megcsináltam középfokon. Kell vmi cél, meg egyébként is jó lenne továbbtanulni. kb 5 hónap van az érettségi vizsgákig. Szerintetek ennyi év távlatából elég lehet a felkészülés az vizsgákra? Sokat felejtettem, stb. Az írásbelikből talán kaphatok felmentést a hallássérülésem miatt, 10 évvel ezelőtt nme éltem ezzel a lehetőséggel. Így csak szóbelikre kellene felkészülni. Szerintetek hogyan kezdjek neki? LEhet furák a kérdéseim, de olyan nagy a témakör, hogy nem tudom hogyan induljak neki. Kezdjek mindent előről?#tanulás #nehézség #felkészülés #30 éves #felnőtt #vizsgázás #emelt érettésgi #kezdjem előről #középfokút
2018. dec. 27. 10:06
1/5 anonim válasza:
Nem lehetetlen,de azért kb. a 0-ról indulsz. Inkább az őszi érettségit próbáld meg vagy csak egyre készülj fel és a másikat akkor ősszel. Mindenféleképpen előről kell kezdened, először mérd fel a tudásodat ,írj egy közepet és nézd meg hogy hogy sikerül,ha az elég bíztató,akkor sikerülhet,májusig felkészülni. Vannak felkészítő könyvek, töriből a száray elég lehet. Hogy kaphatsz felmentést az írásbeliből ha hallássérülésed van?
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Amikor érettségiztem meg lett volna rá a lehetőségem. Kaphattam volna magyarból és töriből felmentést. De nem éltem vele. Mivel hallássérült suliba jártam, illetve egyéni bánásmódban részesültem. Hát 0-ról valóban nehéz lenne újra kezdeni, ezért gondoltam azt, hogy ha megvannak a szóbeli tételek, akkor azokra már lehet tanulni és lehet bővíteni az ismereteket.
2018. dec. 27. 11:40
3/5 anonim válasza:
Attól függ, mennyi időd van rá.
Ha max. félállásod van, és mellette nyugodtan tudsz készülni, akkor a magyar-töri kombináció mehet májusban is.
(Nekem pár éve kb. ilyen kihagyás után félállás mellett ment az emelt biosz-kémia, érdemben én is január elején kezdetem a tanulást. (Mondjuk a biosz emelt szinten is könnyű volt, de a magyar is kb. ez a kategória.)
4/5 A kérdező kommentje:
Van időm, mert 4ig dolgozom, hétvégéim szabadok. Mondjuk hozzáállás kérdése is. Csak kérdés mennyire necces úgy, hogy éveket hagytam ki.
2018. dec. 27. 13:52
5/5 anonim válasza:
Esetleg egy magantar, gyorsan atveszikten az alspokat. Vagy vedd meg a gimis tori magyar konyveket, vagy vedd ki konyvtarbol. Vagy lehet van erettsegire felkeszito konyv, ha tanulsz es keszulsz meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!