Hogyan és mikor lehet kiiratkozni egyetemről?
Szeptemberben kezdtem önköltséges formában az egyetemen, de be kellett látnom, hogy nem éri meg ez a szak azt az összeget amit kérnek érte. Én voltam az ostoba mert jelentkezésnél nem az államilag támogatottat jelöltem be hanem az önköltségest ( a ponthatár ugyanannyi volt) .. de ezt már csak februárban javíthatom azzal, hogy újra jelentkezek az iskolába. Tehát ezért szeretnék kiiratkozni még most (18.12.27) a vizsgáimat sajnos felvettem januárban lenne 4 de 'feleslegesnek' gondolom készülni ezekre a vizsgákra és elmenni mivel úgy döntöttem, hogy abba hagyom és majd jövő szeptemberben újra elkezdem ha felvesznek állami támogatottra. Önköltségesről állami finanszírozásúra nem lehetséges.
Tehát mi a teendő a kiiratkozással kapcsolatban? Találtam az iskola oldalán egy 'jogviszony megszüntetése saját kérésre' kérvényt ezt kell kitöltenem és elpostáznom az iskolának? Valamint még arra lennék kíváncsi, hogy a felvett vizsgáimra kötelező elmennem? Vagy ha nem bármiféle díjat vissza kell fizetnem az iskola felé? (Tudtommal önköltséges finanszírozási formában nem kell)
Ugyanarra a szakra akarsz felvételizni csak államira?
Ha igen, jobban jársz, ha elvégzed a következő félévedet is, mert akkor a tárgyakat el tudod fogadtatni és szeptemberben ha felvesznek 2. évtől tudod folytatni az egészet, nem kell újra 1. évtől járni.
Illetve amíg nem tudod, hogy felvettek-e vagy sem, addig semmiképp ne iratkozz ki.
Ha pedig nem akarod megcsinálni a 2. félévet akkor se iratkozz ki, hanem menj passzívra. Jár a TB és diákmunkázni is tudsz.
De miért nem kérsz átsorolást?
Vannak, akik abbahagyják, vannak, akik átkerülnek államiról fizetősre... A felszabadult állami helyeket meg lehet pályázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!