Az, hogy lehet, hogy olyasvalakinek lesz diplomája, aki egyetlen szót nem tud helyesen leírni?
Figyelt kérdés
Öcsémről van szó, a legalapabb szavak nem mennek:
Halód, lenyukszik, irógatot
Mérnöki szak
2018. dec. 21. 18:51
1/7 anonim válasza:
Ciki? Végül is igen.
Rosszabb szakember lesz ettől? Egyáltalán nem.
2/7 anonim válasza:
Ismerek magyar szakos tanár aki nem tud helyesen írni és ő fog diplomát szerezni. Az már azért gázosabb, ez szerintem annyira nem vészes.
3/7 anonim válasza:
Írni nem tud. Ámen. Ahhoz értsen jól, amit csinál!
4/7 anonim válasza:
Hasonlóan írt az egyik legjobb évfolyamtársam programozó szakon... Nem értem, hogyan ment át magyarból akár általánosban, de a szakmai képességein nem sokat ront (azért írásbeli kommunikációban elég rosszul néz ki, bár úgy tűnik, a legtöbb magyar pocsék helyesírású, elég fájdalmas)...
5/7 A kérdező kommentje:
A szakmájához sem ért, mert olyan az oktatás színvonala, priviben részletezem.
2018. dec. 21. 19:14
6/7 anonim válasza:
Én is azt gondolom, hogy ez szégyen, viszont sajnos abszolút elképzelhető. Emlékeim szerint általános iskolában és gimnáziumban is csak a nyelvtan órák egy nagyon pici töredékét tette a ki a helyesírás és helyette inkább pl. mondatokat elemeztünk, nyelvtani szabályokat tanultunk, szavakat bontottunk és hasonlók. Az érettségin sem kérik számon a helyesírást, talán pontlevonás jár a hibákért (x hiba felett x pont, ha jól emlékszem). Ezzel amúgy nincsen nagy baj, mert az elmélet is fontos és én azt tapasztaltam, hogy azért a többség megtanulja az élete során (pl. olvasás), viszont mégis akadnak olyanok, akik ilyen hibákat vétenek (én sajnos láttam már cifrábbat is pl. kamilyon, Nojémi, picigli) és ebben azért van valami jelzésértékű... Egyetemen pedig már aztán nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel, ha az ember nem olyan szakon tanul (pl. én nyelvszakos voltam, azért nálunk ezt nagyon komolyan vették) és a beadandók is nagyrészt digitálisak, van helyesírás ellenőrző stb., szóval azt gondolom, hogy ha valaki addigra nem tanulta meg az alapvető szabályokat, akkor az egyetemen sem fogja. Persze, ettől még érthet a szakmájához, de azért szerintem ez attól még szomorú és nem csak diplomás ember esetében, hanem akár egy szakmunkás vagy egy nyolc osztállyal rendelkező embernél is.
7/7 anonim válasza:
Nekem leírhatod privátban, érdekelnek a részletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!