Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehet külön művtöriből érettsé...

Lehet külön művtöriből érettségizni?

Figyelt kérdés

A rajztanárunktól kérdeztem és azt mondta, hogy külön művtöriből nincs érettségi, csak rajz és vizuális kultúra érettségi van, amin kérdeznek művtörit és portfóliót kell csinálni.

De az oktatási hivatal oldalán láttam külön ilyen érettségit. A tanárom vagy én vagyok rossz információk birtokában?

2018. dec. 21. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Van külön művtöri érettségi is.
2018. dec. 21. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyesnek igaza van, van művtöri érettségi, anno nálunk nagyon sokan csináltak belőle.
2018. dec. 21. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Nalunk ugy van h rajzbol szakmai targyadbol es muvtoribol kell erettsegizni.

Ez alapjan feltetelezem hogy gimnaziumokban lehet kulon muvtoribol mivel itt is ket kulon targykent van.

Es inkabb az oktatasi hivatal oldalan levo info megbizhato mint a rajztanarod...

2018. dec. 21. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Érettségizni biztos lehet belőle. A kérdés, hogy a te rajzóráidat elfogadják-e úgy, hogy te tanultál művészettörténetet, vagy pedig osztályozóvizsgát kell tenned belőle. A tanárok sajnos valóban nem mindig pontosan tájékozottak ebben az ügyben, de valamelyik igazgatóhelyettes szokta szervezni az érettségit, vele tudod megbeszélni.
2018. dec. 22. 09:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó, hát ebben lehet igazad van,mert a rajzórákon nem igazán vettünk művészettörténetet, a tesóm viszont elég rendesen tanult ilyet, neki vannak jegyzetei, tankönyvei, azokból készülök.

Ennek még utána kell járnom.

2018. dec. 22. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!