Hogy lehetséges az, hogy 11. és 12. évben sok embertől hallom vissza, hogy egy nap 8-9 órájuk van (gimnáziumban), pedig akkorra már csomó tantárgyuk nincs?
11. osztály:
matek 4 óra, irodalom 3, nyelvtan 1, angol 5, német 3 infó 1, rajz 1, ének 1, fozika 2, biosz 2, tesi 3+2, töri 3, kémia 2, ofő 1, matek fakt 2, fizika fakt 2, filozófia 1
Nálunk ez van. Van aki ezen felül jar versenyelőkészítőre plusz egy órában matekból. En szemely szerint a +*2 tesit lógom el egy ismerőstől kapott egyesületi igazolással. (tudom álljak a tükör elé és köpjem szembe magamat).
Sokan jogosítványt is csinálnak. Pénteki 7 óra felüdülés a hétfői kilenchez képest.
Fizika 11-ig van, biológia 12-ig. Az iskolától függően két-két művészeti tárgynak (rajz, ének, dráma vagy média) kell lennie 11-ben és 12-ben is. Ott vannak a faktok (nálunk 2 tárgyból kötelező volt), emellett még lehet egyéb tárgy is, amit az adott iskola fontosnak tart. Pl, nekünk 12-ben az előírtnál eggyel több törink volt, hogy kényelmesen be tudjuk fejezni az anyagot.
Szerintem is felesleges ennyi töltelék tárgy a két végzős évben, amikor már a továbbtanulásra kellene koncentrálni, de nem mi írjuk a tantervet. . .
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
3. nekem tizedikes létemre van 37 órám egy héten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!