Ha ezt küldte az egyetem akkor mikor is kell fizetősre mennem?
,, hallgatók közül köteles lesz intézményünk önköltséges finanszírozási formára átsorolni azon hallgatókat, akik az átsorolás pillanatától számított utolsó 2 aktív félévük alatt nem tudtak legalább 36 kreditet teljesíteni, VAGY nem érték el a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott súlyozott tanulmányi átlagot. " Tehát HA jól értelmezem, elég a 36 elvégzett kredit a második félév végéig. ( az pl mindegy, hogy miből? nincs megszabva, hogy a szakomnak megfelelő fő tantárgyaiból.. igaz?
vagy kell a 36 kredit és az átlag is. Mi van ha 2,5-ös átlagom lesz de pl 56 kreditem?
#3 és olyankor nem keletkezik visszafizetés kötelezettség?
én is gondoltam erre, csak ugye ha abba hagyod 2 félév után már van visszafizetés kötelezettséged
igaz van valami kitétel ha folytatod máshol (vagy ugyanott?) akkor nem kell visszafizetni
erről mit tudsz? mert hasonló szituban vagyok...
#4: Nincs visszafizetési kötelezettség. Maximum 1 éven belül kell újra hallagtónak lenned valamilyen egyetemen, és akkor nem kell fizetni semmit.
Szóval ha eléred a ponthatárt, akkor elmész a beiratkozásra. Aláírod, hogy kiirarkozol, és aláírod hogy beiratkozol. Szóval ez csak papírmunka ott helyben el tudod intézni mind2-őt. Utána hazanész és kérvényezed a neptunban az elvégzett tárgyaid elfogadását, de akár a TO-n is utánakérdezhetsz, hogy megcsinálják-e neked.
Amúgy nem tudom miért pontozta le a sok gyökér a válaszomat, biztos ők nem tudták ezt a trükköt, szenvedtek a tanulmányi átlaggal, és nem tetszik nekik, hogy másnak könnyebb, mert kijátsza a rendszert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!