Elmondaná nekem valaki, hogy József Attila miért számít "példaképnek"?
Ez irodalom. Rohadtul nem példakép. Nem, mint ember, hanem mint költő kell tekinteni rá. A versei művésziek. Van akinek tetszik, van akinek nem. (Ja és nem ölte meg magát már bocs.) Pont azért is volt nagy vita az irodalmi életben, mikor kiadták a naplóját, mert az emberi mivoltja ronthatja a költészeti megítélését.
De ezeket még soksok más költővel, íróval el lehet játszani. Nem csak József Attilával.
Elismerik a művészetét, ezért a sok elnevezés. Ettől neked nem kell, hogy a példaképed legyen azt ugyanis te választod magadnak.
A verseit gyerekként utáltam pont az általad említett depresszió miatt. Felnőttként már sokkal inkább megértem és átérzem azokat az érzelmeket amiket kifejez. Ehhez is kell egyfajta érettség, tapasztalat. Ettől függetlenül most sem ő a kedvencem, szerintem Radnóti még a haláltáborban is több életörömmel írt, pedig annál borzalmasabb hely nem sok volt valaha, de ez az én saját véleményem. Nem kell hogy tetsszen egy költő sem, de fogalmazhatnál finomabban is mikor ezt kifejted. Egyébként senki nem várja el, hogy ilyen legyél ha felnősz, de ha te is akkora nyomorban nőttél volna fel mint ő, lehet te se lennél különb.
Figyu. Attól még, hogy te egy elkényeztetett, kínyalt hátsójú,hurráoptimista farok vagy, még nem kell ócsárolni azt, akinek olyan természete van, amit nem értesz.
Ő legalább nem fojtotta el, amit érez... Az elfojtás pedig a legrosszabb dolog, igenis meg kell élni, amit érzünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!