Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A magyar egyetemeken is az...

A magyar egyetemeken is az emberek nagy része MacBook-ot használ?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de én külföldön járok egyetemre és itt az osztály 80-90%-ának MacBookja van, és ez túlzás nélkül. Ez először meglepett, de révén hogy én is ezt használom számomra érthető, főleg hogy az órák nagy része laptopot igényel. Ez alapján merült fel bennem a kérdés, hogy Magyarországon is ennyire népszerű-e a MacBook az egyetemisták körében vagy sem. Na és mennyire jellemző a laptop használat?
2018. dec. 3. 19:39
 1/5 anonim válasza:
Ezt most viccnek szántad, ugye?
2018. dec. 3. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Alig néhány embernél láttam, inkább csak külföldi hallgatóknál. Viszont nálunk alig néhány órára kellett laptop, olyankor is lehetett használni az egyetemi gépeket ha valaki nem akarta becipelni a sajátot. Mondjuk gazdasági szakon vagyok, lehet infós szakokon azért többször kell.

Szemeszter elején a gólyák próbálnak gépen jegyzetelni, de a többség hamar átáll papírra inkább. Az első 2-3 hetet nem nézve annyira nem jellemző, hogy laptoppal járnának a hallgatók órára.

Amúgy lehet népszerűbb lenne a macbook, ha nem lenne is rohadt drága a magyar fizuhoz képest, meg ennyiért már akkor egy komolyabb gépre ruház be az ember.

2018. dec. 3. 19:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#1 teljesen komolyan kérdeztem, fogalmam sincs a magyar felső oktatás helyzetéről, mert nálam bizonyos okokból szóba sem jött.

#2 én is gazdasági szakra járok, de nálunk azért kellenek a laptopok mert sokszor csinálunk feladatokat interaktívan, vagy szimplán amit a tanár lead nekünk feltöltik "blackboard"-ra, ami onnan elérhető bárki számára. Sokszor egyszerűbb laptopról nézni, mint a kivetítetve a tábláról.

2018. dec. 3. 19:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Ja, meg nálunk van egy bizonyos nap minden héten, amikor project van (aznap végig) és ehhez is elengedhetetlen a laptop. Amit órán tanulunk azt visszük át gyakorlatba, jelentéseket (report) kell írni bizonyos szempontok alapján.
2018. dec. 3. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Bme informatika Mscn vagyok, és kb. az emberek harmada használ macet. (Bár nem tudom miért?)
2018. dec. 4. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!