A magyar egyetemeken is az emberek nagy része MacBook-ot használ?
Alig néhány embernél láttam, inkább csak külföldi hallgatóknál. Viszont nálunk alig néhány órára kellett laptop, olyankor is lehetett használni az egyetemi gépeket ha valaki nem akarta becipelni a sajátot. Mondjuk gazdasági szakon vagyok, lehet infós szakokon azért többször kell.
Szemeszter elején a gólyák próbálnak gépen jegyzetelni, de a többség hamar átáll papírra inkább. Az első 2-3 hetet nem nézve annyira nem jellemző, hogy laptoppal járnának a hallgatók órára.
Amúgy lehet népszerűbb lenne a macbook, ha nem lenne is rohadt drága a magyar fizuhoz képest, meg ennyiért már akkor egy komolyabb gépre ruház be az ember.
Köszi a válaszokat!
#1 teljesen komolyan kérdeztem, fogalmam sincs a magyar felső oktatás helyzetéről, mert nálam bizonyos okokból szóba sem jött.
#2 én is gazdasági szakra járok, de nálunk azért kellenek a laptopok mert sokszor csinálunk feladatokat interaktívan, vagy szimplán amit a tanár lead nekünk feltöltik "blackboard"-ra, ami onnan elérhető bárki számára. Sokszor egyszerűbb laptopról nézni, mint a kivetítetve a tábláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!