Lehetséges most passziváltatnom magam valahogyan, úgy hogy ne kerüljön be elégtelen vizsgajegy?
Figyelt kérdés
Üdv! Első éves egyetemista vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy van erre valamilyen mód? Édesanyám 2 hete hunyt el, és hiába próbáltam összeszedni magam, nem tudok a tanulásra koncentrálni. 1 hét múlva pedig kezdődik a vizsgaidőszak, és 8 vizsgán kéne átverekednem magam, de biztos nem fog menni! Ha most kezdeményezem modulon a passziváltatást, mi lesz a felvett tárgyaimmal/vizsgáimmal? Ez 0 kerdites, 1-es átlagos félévnek fog számítani, vagy nem veszik figyelembe? Nem igazán tudom hol lehet utána nézni, ha valaki tud, kérem segítsen!2018. dec. 3. 15:10
1/2 anonim válasza:
A legegyszerűbb ha bemész az egyetemed tanulmányi osztályára és ott megérdeklődöd. Az a biztos.
Részvetem
2/2 anonim válasza:
Mielőbb intézkedj, amíg még tart a szorgalmi időszak. Ilyen speciális esetekben általában méltányosan döntenek. Utólagos passziválási kérelmet kell leadnod, konzultálj a tanulmányi osztállyal, ahogy az első is írta! Amennyiben sikerrel jársz, akkor utólagosan passzívvá válik a féléved, ami azt jelenti, hogy a végeredmény ugyanaz, mintha szeptember elején passziváltál volna, nem kapsz egyetlen jegyet sem, a tárgyfelvételek pedig nullázódnak elméletileg. Ezen felül én a helyedben az oktatókkal is konzultálnék egyénileg, ugyanis egy ilyen szituációban megértőek szoktak lenni, és biztosan lesz olyan, akivel meg tudod beszélni, hogy amit eddig leraktál az asztalra, azt számítsa be a következő félévben, amikor fel tudod venni a tárgyat és el tudod majd végezni (pl. beadandó, prezentáció, már megírt zh, stb., hogy ez a rengeteg munka, amit eddig beletettél a félévbe, ne tűnjön el teljesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!