Jogász képzésen egyetemes állam- és jogtörténetre épül valamilyen tárgy a későbbiekben?
Gondolom egyetemenként eltér.
PTE-re jársz? Ha igen, akkor van egy jó hírem, nem épül rá semmi, magyar jogtörire sem. Nyilván az egyetemes 2-n és a magyar 2-n túl. (Hergerné engem is meglepett az utolsó zh-val.)
A leglényegesebb a Róma, ugye arra épül majd a Polgári jog. Illetve ott van még a Jogi alaptan és a Szociológia is, de lévén, hogy ezek keresztfélévben felvehetők nem okoznak akkora dilemmát. (Jogi alaptanra a Jog és állambölcselet, Szociológiára a Jogszociológia épül majd).
Annyira nem épül semmi hogy anno én harmadéven tettem le a Majt 1-et és utána 5 nappal később a Majt 2-őt :-)
Az államvizsga tárgyakra kell nagyon koncentrálni..polgári jogok és kereskedelmi jogok, Alkotmányjogok, közigazgatási jogok, büntetőjogok és mire te oda jutsz nem tudom mi lesz a szabadon választható államvizsga én Jog-és állambölcseletet választottam.
A többi tölteléktárgy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!