Ezek az alabbi pedagogiai kifejezesek mit jelenthetnek?
nem fogalmakra (vagyis azokra is) lennek kivancsi hanem osszessegeben mindenre. Nem jartam be eloadasra mert utkozott a gyakommal es nem igazan ertem, pedig probaltam raguglizni ezekre. Hatalmas help lenne ha valaki segiteni..♥ Ha csak egyre ir ír valaki valamit mar elobbre vagyok... nagyon szepen koszonom..egy ketsegbeesett tanaris aki 6 oraja ezek utan kutat a neten. 19/l
-akadémiai értékek kontra munka világának elvárásai
-Eltömegesedés és diverzifikáció - tanulásközpontúság
-Szélesebb körben érvényes tudás (példa – tanulási nehézség)
csak felvannak sorolva a diakon es nem ertem most wtf is going on..
tenyleg koszonom!!
• 1.1. a tanuló személyiségének fejlesztése, az egyéni bánásmód érvényesítése
• 1.2. a tanulói csoportok, közösségek alakulásának segítése, fejlesztése
• 1.3. a szakmódszertani és a szaktárgyi tudás
• 1.4. a pedagógiai folyamat tervezése
-------------
• Lehetséges, hogy egyes kompetenciák gyorsabban, mások lassabban fejlődnek?
• Azt tehát tudom, hogy a kompetenciák fejlődnek. De vajon visszafejlődni is tudnak?
• Mennyi idő kell a kompetencia megszerzéshez?
• Hogyan értékelik az oktatók a kompetenciáimat?
• PORTFÓLIÓ
"-akadémiai értékek kontra munka világának elvárásai"
Hát tudod, olyasmik, hogy nem az a lényeg, hogy ötöst kapjál a rendhagyó igékből, hanem hogy amikor bemegy egy vendég a szállodába, akkor tudjál vele értelmesen kommunikálni.
"• 1.2. a tanulói csoportok, közösségek alakulásának segítése, fejlesztése"
Gólyatábor szervezése, osztálykarácsony, osztálykirándulások, stb. szervezése, ahol a diákok más-más oldalról is megismerhetik egymást; osztályon belül adódó konfliktusok elsimítása ha kell, szülők, egyéb érintettek bevonásával.
"• 1.3. a szakmódszertani és a szaktárgyi tudás"
Hát hogy értsél a földrajzhoz, ha földrajztanár vagy, mert ha nem, ezt a diákok kiszagolják, és annyi neked. :)
"• 1.4. a pedagógiai folyamat tervezése"
Tanmenetkészítés.
"• Lehetséges, hogy egyes kompetenciák gyorsabban, mások lassabban fejlődnek?"
Persze. Pl. olvasni már átlagon felül jól olvas elsőben, de az írás még másodikban is nehézkes a többiekhez képest.
"• Azt tehát tudom, hogy a kompetenciák fejlődnek. De vajon visszafejlődni is tudnak?"
Igen. Pl. ha nem használsz egy idegen nyelvet, nagyon remekül visszafejlődik az olvasott és írott szöveg értése is, a beszédkészség is, az íráskészség is, minden.
"• Mennyi idő kell a kompetencia megszerzéshez?"
Hát kinek mennyi ugye...
"• Hogyan értékelik az oktatók a kompetenciáimat?"
Azt én nem tudhatom.
"• PORTFÓLIÓ"
Ezzel ne idegesítsél, köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!