Mi történik, ha nem megyek el vizsgákra?
Első féléves hallgató vagyok, államilag támogatott képzésen.
Nem úgy alakultak a dolgok ahogy terveztem, szeretném a következő félévet passziváltatni és dolgozni, illetve jobban rákészülni a tanulmányokra. Mivel ebben a félévben a tárgyak nagyrésze kuka, így arra gondoltam, nem megyek vizsgázni és jövőre újrakezdem az egészet.
Meg lehet ezt így csinálni? Vagy ezesetben kirúgnak? És mi van akkor, ha 1-2 tárgyból vizsgázok, akkor azt nem kell újrakezdeni, vagy ezesetben is az egész félévet kell ismételni?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Elveszted az államis helyed, ha nincs meg a minimum átlagod!
Átkerülve önktgre pedig majd újra felveszed a tárgyakat.
VAGY
1. most kijelentkezel, beadod a jelentkezést újra erre a szakra, és tiszta lappal kezdesz (persze ezt csak akkor érdemes, ha jóval a várható pontszám felett vagy). Persze elvesztesz egy államilag támogatott félévet, de annyi.
2. Min. annyi kreditet meg kell szerezned, hogy ha jövő szeptembertől újra elsős leszel, akkor azzal együtt meglegyen a 36 kredited, ami ahhoz kell, hogy ne soroljanak át költségtérítésre - ez elég nehéz ügy, mert feltehetőleg sokmindent nem tudsz majd felvenni a tárgyak egymásra épülése miatt, értelmes szabválok meg nem szoktak lenni első félévben:S
3. Levizsgázol, amiből tudsz, de utána kijelentkezel, jövőre újra felvételi, mint 1. pontban, de ha felvesznek, legalább azt a pár tárgyat be tudod számíttatni, és annyival is könnyebb lesz a következő féléved - én ezt az utóbbit javaslom, hacsak nem rezgett a léc, amikor felvettek.
Az gáz.
És ha kiiratkozok, később van még lehetőség visszairatkozni? Esetleg másik szakra?
Szerencsére nem voltam ponthatár közelben, 280 pont kellett és 416-al jutottam be.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!