A romantika a világirodalomban tételben melyek azok a fő írók, amelyekről KELL beszélni?
Orosz: Puskintól az Anyegin
Angol: Byron, Shelley, Keats - a romantikus trió
Német: Novalis, Hoffmann
Francia: Lamartine
Szerintem ők a legfontosabb romantikusok:)
Ja, a többi lemaradt:)
Mondd el a romantika kialakulását, általános jellemzőit, például egy mű rövid tartalmát, és hogy abban miként jelennek meg a romantikus stílusjegyek.
Mondjuk ezt így nehéz megállapítani... Pótvizsgázol irodalomból?
Próbáld minél részletesebben megírni a tételt és inkább ott ne az egészet mondd el, csak ami a feladat, de ne kevesebbel indulj neki, inkább többel, ezzel még senki se járt rosszabbul.
Ha konkrét feladatod van, azt dolgozd ki, de ha nincs, akkor szinte mindent írj össze, fogalmazd meg!
Nálunk Puskin Anyeginje volt a tétel, kellett bele a romantika fogalma, korszakai, jellegzetességei, kialakulása, minden ami modern, az a romantikával kezdődött, nagy alkotók európai szinten, az Anyegin szereplőinek besorolása (ki romantikus, ki realista, ki mindkettő), akkor röviden a cselekmény, mennyiben hasonlít a romantikára, mennyiben van realista tulajdonsága... Nagyon jó, ha a tételedben idézel! Az garantált siker! :D Meg nem rossz lezárásnak sem... :)
A válaszod előtti vagyok... Fú, örülhetsz! :D Nekünk októberben adtak tételsort és néhány tételnél csak június elején derült ki, hogy mi kell végül bele... Annyi variálás volt vele!
Szerintem hálát adhatsz, hogy ilyen tanárod van, aki ennyit segít, mert év közben lehet nem lesz időd/kedved/módod rá. Sok sikert hozzá! :D
Egyébként melyik városban tanulsz?
Igen én is örülök, hogy így alakult! :)
Szolnokon tanulok. Te? Hol tanultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!