Németből és angol emelt jó jogra?
Jogon belül amúgy milyen alapszak? Vagy osztatlan jogász? Na mindegy.
"Jogászképzés: történelem és angol vagy német vagy francia vagy latin vagy magyar nyelv és irodalom vagy olasz vagy orosz vagy spanyol. Egy tantárgyból kötelező emelt szinten érettségizni."
Ha "és"-sel van elválasztva, akkor kötelező a töri. Ha "vagy"-gyal, akkor nem. Valószínűleg kötelező, most hirtelen a DE felvételi követelményeit találtam meg (szerintem ez a tavalyi, csak elírták a dátumot, vagy nem tudom, mert a 2018/2019-es tanév a mostani, és erre 2018 februárjában kellett jelentkezni, na mindegy), de ennek elméletileg minden egyetemen egyezni kell:
A lényeg:
"történelem kötelező
és
angol nyelv vagy francia nyelv vagy latin nyelv vagy magyar nyelv és irodalom vagy német nyelv vagy olasz nyelv vagy orosz nyelv vagy spanyol nyelv
Egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni."
Alatta az igazságügyi igazgatásinál jól látszódik a "vagy"-os példa.
Óó megtaláltam. :D
történelem
és
angol nyelv vagy francia nyelv vagy latin nyelv vagy magyar nyelv és irodalom
vagy német nyelv vagy olasz nyelv vagy orosz nyelv vagy spanyol nyelv
Egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni.
Akkor ha jól értelmezem, nem kell töri emelt, jó a közép is ha van két nyelvi emeltem. Ezaz, nem kell újraérettségizni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!