Teleki vagy Szinyei tanulásban a lazább?
Sziasztok,
Melyik a gyengébb suli, kevesebb tanulással könnyebben elvégezhetőbb ? Nem azért kérdezem, mert a csemete nem szeret tanulni, hanem azért, mert bár 4-5-ös tanuló, viszont az életkedve kezd alábbhagyni a rengeteg nyomástól. Olyan középiskolát keresek neki, ahol marad ideje élni is, nem túlzó a követelmény, viszont az iskola jó, szeret majd bejárni.
Melyik a könnyebb, de még jónak mondott suli: Teleki vagy Szinyei ? Esetleg valamelyik harmadik ?
Syaa.
Én szinyeis vagyok, most vagyok kilencedikes és szinte alig tanulok. Este megcsinálom a leckét, ha valamiből dogát írunk, akkor max. átnézem.
A Teleki is viszonylag egyszerű. Az első 2-4 hét a húzós mikor ki kell ismerni a tanárokat de ha ez megvan játszva lehet ötös az ember...
Sokszor van olyan is hogy a ledolgozandó napot csak a tanárok dolgozzák le nekünk pedig elosztják az órákat vagy hasonlók (gondolok itt a szombatokra pl)
Mindig van farsanhi, Halloween-i és hasonló buli a suliba akár este 8-ig is és egy teljesen más világ akkor az egész.
A legtöbb tanár bulis fiatal de az időssebb is csak akkor spiszkál ha bukásra állsz.
A nyelvek miatt az egész évfolyamot ismeri majd és a sulitól nem messze van 2 gyorsétkezde is ahová be tudnak ülni a barátaival szóval a közösségi élettel nem lesz gond.
A felsőbb évesek nem nyomnak el senkit sőt segítőkészek és minden új évfolyam (az én szememben) egyre aranyosabb és jólelkűbb
Hátrány viszont a nyelvoktatás mert csak a szerencsén múlik hogy jó vagy rossz e a tanár. És tavaly a matematika tanárokkal gyűlt meg az iskola baja de ahogy észrevettem ez idénre rendeződött.
Ezek mellett rengeteg tábor van ahol az egész iskolából hasonló érdeklődésű diákokkal ismerkedhet (idén 3-4 út van német nyelvterületű országokba... 10 napos angliai út... És sítáborok minden évben) sose hagyják hogy elmenjen az életkedvünk (a dogákkal kapcsolatban minden tanár nagyon rugalmas)
Bocsánat hogy ilyen hosszú lett de jobb több infó mint a semmi
Elvileg most vagy végzős
El tudnád nekem mondani hogy most milyennek érzed az iskolát? Nagyon sokat segítene
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!