Gyógypedagógián ugyanolyan nehéz az anatómia mint gyógytornász szakon?
Figyelt kérdés
Vagy valamivel azért könnyebb?2018. nov. 2. 15:20
2/6 A kérdező kommentje:
Erre már rájöttem.:D De nagy a különbség a követelmények között ezen a két szakon?
2018. nov. 2. 17:46
3/6 anonim válasza:
Én ugyan csak a gyógypedagógiáról tudok nyilatkozni, de szerintem sokkal könyebb az anat nálunk. Első félévben van általános anatómia meg fejlődéstan, második félév neuroanatómia, harmadik félévtől meg már szakirányos anatot tanulunk.
4/6 anonim válasza:
Szerintem gyógypeden ez szakirányfüggő is. Pl. nyilván egy tanulásban akadályozottak szakirányon sokkal kevesebb lesz a szakirányos anat, mint mondjuk a szomatopeden. De azért szomaton van elég rendesen minden, neuro, élettan, izomtan. A gyógytornászról nem tudok sajnos nyilatkozni.
5/6 anonim válasza:
Általános vagy funkcionális anatómia, fejlődéstan és neuroanatómia minden gyógypedesnek van tudtommal, de semmi nehézség nincsen benne, az interneten rengeteg szemléletes anyag van a témáról és egyébként is illik ismerni a testünk működését. Úgy nem lehet gyógyítani, ha azt sem tudjuk a különböző pedagógiai módszerek hogyan érik el a céljukat. Illetve, hogyan választunk terápiás módszert, ha azt sem tudjuk pontosan mit is jelent a betegség, amivel szemben állunk? (Tanulásban akadályozottak szakirányon egyébként szintén nagyon részletes lehet az anatómia, mert illik tudni, hogy az agy melyik területe szenved zavart pl. diszlexia esetén.) Félni nem kell tőle, mert nem mennek bele orvostan hallgatói mélységekben a témába.
6/6 anonim válasza:
Gyógytornász szakon sokkal részletesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!