Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri egyetemre menni?

Megéri egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Idén érettségizem egy szakgimnáziumban,műanyag feldolgozással kapcsolatos szakról van szó. A kérdésem hogy megéri -e egyetemre menni külön műanyaggal foglalkozó egyetemre? (ami Kecskeméten van,ami tölem kb 200 km)

2018. okt. 23. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Én nem tudok "műanyaggal foglalkozó" egyetemről.
2018. okt. 23. 11:48
 2/11 anonim ***** válasza:
9%

Ha pl. te nem egy elhivatott orvos vagy vérbeli programozó palánta vagy, akkor nem, egyáltalán nem éri meg egyetemre menni!

A sok szerencsétlen csak azt hiszi, hogy az egyetem egy szentség és a diplomával majd utána a mennybe megy, hát elmondanám, hogy jó kapcsolatok vagy/és speciális szaktudás nélkül utána is csak egy senki marad és még sokkal rosszabb lesz annyi év szívás után még többet szívni csicskaként egy olyan melóhelyen, ahová nem is volt feltétel a diploma, szóval ismétlem: csak akkor vágj bele bármilyen egyetembe, ha PONTOSAN TUDOD, hogy mit akarsz vele kezdeni és hol, hogyan és ha TÉNYLEG azt akarod csinálni, tehát KONKRÉT terveid és lehetőségeid lesznek utána, nem csak azért mész egyetemre, hogy legyen egy felsőfokú végzettséged, amivel aztán mehetsz droidnak jó esetben egy SSC-be.

2018. okt. 23. 12:13
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy megéri, amennyiben nem egy olyan korlátolt és beszűkűlt idióta az ember, mint pl. a kettes válaszoló....
2018. okt. 23. 14:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyébként az is egy jó kerdes,hogy ha inkább a városomban levo egyetemre megyek,akkor ez a műanyagok szak inkább vegyészeti vagy gépészeti? Mert mindkettőből kb ugyanakkora mértékben vettük az alapokat.
2018. okt. 23. 15:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyértelmű a válasz. Ma mindenki azt mondja, hogy szerezz diplomát mert <indok helye>, de ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű.

Akkor érdemes felsőoktatásba menni, ha a beleölt időt és munkát később kamatoztatni tudod (és akarod)!

Ha érdekel a műanyagipar, és nem csak technikus szintjén szeretnél benne dolgozni, hanem tegyük fel, folyamatmérnökként, tervezőként, kutatóként, stb. képzeled el a jövőben magad akkor a válasz IGEN, megéri. Ebben az esetben a vegyészmérnöki képzés áll a legközelebb hozzá.

Nincs értelme csak azért elmenni egyetemre, mert a szülők, tanárok, barátok, akárki azt mondja. Tudni kell mi az amivel foglalkozni szeretnél (természetesen igen kevés 18 körüli ember van aki képes ezt akkor 100%-osan megmondani). Ha neked megfelel a technikusi végzettséggel betölthető állások listája is, vagy olyan területen dolgoznál amihez nem kell diploma, akkor egyértelmű, hogy majdnem időpocsékolás lenne az egyetem, nem beszélve arról, hogy idegileg kikészít, ha valamit kényszerből kell tanulj 3+ évig.

Vegyészmérnöki képzésekből BME vagy Pannon a nyerő!

Amennyiben még nem vagy benne biztos, hogy szeretnél egyetemre járni, úgy dolgozz 1 évet technikusként (vagy csináld meg az OKJ-t, ha még nem tetted meg) és majd rájössz, hogy tovább akarsz tanulni vagy sem. Szerzel egy kis pénzt, aztán ha az egyetem mellett döntesz, akkor legalább lesz valamennyi kezdőtőkéd, így nem kell 100%-osan a szülőktől függeni.

Gondold át mit hogy szeretnél, aztán a többi jönni fog magától.

2018. okt. 23. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:
16%
Remélem, hogy a személyeskedő 3-as válaszolónak nincs diplomája, vagy ha igen, akkor ez tipikusan mutatja, hogy mennyire megéri egyetemre menni....
2018. okt. 23. 16:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Pannon Egyetem az ami a legközelebb van a lakhelyemhez. Ezzel a müanyagos szakkal ha úgy nézzük az a gond,hogy ha a vegyészmérnök szakra jelentkeznék,akkor nagy hátrányban lennék egy külön vegyész szakot végzett diákkal szemben.De ugyanez igaz ha gépészmérnöki szakra jelentkeznék...Leteszem a technikusit,és akkor lehet hogy előbb akkor pénzt gyújtök.
2018. okt. 23. 16:42
 8/11 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

A műanyagokkal foglalkozó egyetem az valamelyik random egyetem anyagmérnöki alapszakja?

Vagy melyik műanyagegyetemre gondolsz?

2018. okt. 23. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Valóban, az anyagmérnöki sokkal közelebb áll mint a vegyészmérnöki a tanterveket elnézve.

Csak annyira kevesen járnak erre a szakra, hogy nincs eléggé a köztudatban!

Köszönöm, hogy megemlítetted!

2018. okt. 23. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem teljesen világos, hogy mit szeretnél a műanyaggal csinálni? A szemétszállító cégek foglalkoznak műanyaggal is, de ott is a vállalat vezetőjétől elkezdve a HR-sen át a gépkocsivezetőig számtalan álláskör van. Megint más ha egy fröccsöntőüzemben szeretnél dolgozni.
2018. okt. 23. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!