BME-VIK-es hallgatok! Milyen nyelven tanultok programozni es milyen szinten?
Koszonom a valaszokat!
Az mennyire hatrany, ha valaki nulla elokepzettseggel rendelkezik? Vagy mindenkeppen erdemes elotte programozni tanulni?
0 előképzettség nem hátrány. De VIK, ne feledd, 3 szakot takar, téged melyik érdekel pontosan?
Én villamosmérnökire járok, és a C-vel kitűnően megvagyok. Tanultam ugyan C++-t, meg assemblyt, de azokat nem használom. (Egyetem előtt szinte semmilyen programozást nem tanultam.)
3 szak? Leirnad pontosan, hogy mely harom?
Igazabol meg ket evem van a gimibol, aztan szeretnek a VIK-ra jelentkezni. Kesobb radiotechnikaval, telekommunikacioval, telemtriaval es egyeb vezeteknelkuli radiofrekvencias adatkozlo rendszerekkel szeretnek foglalkozni, esetleg kutatni.
A #6-ost követve: 3 szak van, Villamosmérnök, Mérnökinformatikus, és idéntől Üzemmérnök-informatikus. A válaszod alapján te villanyra szeretnél menni.
Ha az infokommunikáció érdekel, akkor ne a programozás legyen a legfőbb tanulnivalód egyetem előtt, hanem a matek! Főleg ha még kutatási szándékod is van.
A HVT-nél (a tanszék akiknél a nagyfrekvenciás rendszerek megy) orrvérzésig (sőt, rektális vérzésig) megy a matek Jelek és rendszereken meg Elektromágneses tereken! És mivel ezekre a tárgyakra (+ az infokommra) szeretnél építeni a szakirányon, célszerű lenne, ha nem éppen csak átcsúszol rajtuk.
Ettől függetlenül tanulhatsz programozást is, mert miért ne legyen előnyöd, de inkább a matek legyen az ami fullon megy! (Thomas féle kalkulus, Obádovics matematika)
Progból mint előttem is írták, első félévben C, aztán C++ és Assembly lesz. Neten van millió+1 oldal ahonnan tudsz anyagot szerezni!
Ahogy Lenin mondta: Tanulni, tanulni, tanulni!
Koszonom szepen a minden kerdest kielegito valaszt!
Kezd korvonalazodni a dolog: fizika, matek, angol faktok lesznek. Kemeny lesz, de szerencsere legalabb az angollal nem lesz problema, a tobbi meg egyszeruen a sajat erdekem (es muszaj :D).
Koszonom megegyszer, elvtarsak! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!