Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME-VIK-es hallgatok! Milyen...

BME-VIK-es hallgatok! Milyen nyelven tanultok programozni es milyen szinten?

Figyelt kérdés
Valahol talan c+(+)-t olvastam, de nem vagyok benne biztos.

2018. okt. 14. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Jól hallottad, manapság a C++ a divat. Aztán persze 20 év múlva meg jön valami más, éppúgy, mint amikor a 90-es években még turbo pascalt-tanultunk, de most C van helyette.
2018. okt. 14. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
C kezdésnek, aztán C++, mint bevezetés az objektum orientált programozásba.
2018. okt. 14. 19:43
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Java is van, meg kis C#
2018. okt. 15. 01:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Az mennyire hatrany, ha valaki nulla elokepzettseggel rendelkezik? Vagy mindenkeppen erdemes elotte programozni tanulni?

2018. okt. 15. 06:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Az egyetemen a nulláról kezdenek tanítani a legtöbb esetben. Programozásból meg végképp. Én sem programoztam egyetem előtt soha.
2018. okt. 15. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:

0 előképzettség nem hátrány. De VIK, ne feledd, 3 szakot takar, téged melyik érdekel pontosan?

Én villamosmérnökire járok, és a C-vel kitűnően megvagyok. Tanultam ugyan C++-t, meg assemblyt, de azokat nem használom. (Egyetem előtt szinte semmilyen programozást nem tanultam.)

2018. okt. 15. 11:13
 7/9 A kérdező kommentje:

3 szak? Leirnad pontosan, hogy mely harom?

Igazabol meg ket evem van a gimibol, aztan szeretnek a VIK-ra jelentkezni. Kesobb radiotechnikaval, telekommunikacioval, telemtriaval es egyeb vezeteknelkuli radiofrekvencias adatkozlo rendszerekkel szeretnek foglalkozni, esetleg kutatni.

2018. okt. 15. 17:38
 8/9 anonim ***** válasza:

A #6-ost követve: 3 szak van, Villamosmérnök, Mérnökinformatikus, és idéntől Üzemmérnök-informatikus. A válaszod alapján te villanyra szeretnél menni.

Ha az infokommunikáció érdekel, akkor ne a programozás legyen a legfőbb tanulnivalód egyetem előtt, hanem a matek! Főleg ha még kutatási szándékod is van.

A HVT-nél (a tanszék akiknél a nagyfrekvenciás rendszerek megy) orrvérzésig (sőt, rektális vérzésig) megy a matek Jelek és rendszereken meg Elektromágneses tereken! És mivel ezekre a tárgyakra (+ az infokommra) szeretnél építeni a szakirányon, célszerű lenne, ha nem éppen csak átcsúszol rajtuk.

Ettől függetlenül tanulhatsz programozást is, mert miért ne legyen előnyöd, de inkább a matek legyen az ami fullon megy! (Thomas féle kalkulus, Obádovics matematika)

Progból mint előttem is írták, első félévben C, aztán C++ és Assembly lesz. Neten van millió+1 oldal ahonnan tudsz anyagot szerezni!

Ahogy Lenin mondta: Tanulni, tanulni, tanulni!

2018. okt. 15. 18:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a minden kerdest kielegito valaszt!

Kezd korvonalazodni a dolog: fizika, matek, angol faktok lesznek. Kemeny lesz, de szerencsere legalabb az angollal nem lesz problema, a tobbi meg egyszeruen a sajat erdekem (es muszaj :D).

Koszonom megegyszer, elvtarsak! :D

2018. okt. 15. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!