1. osztályos tanulás?
Fiam idén kezdte az általánost, és egy kis útmutatásra lenne szükségünk az itthoni tanuláshoz. Annyit tűztem ki célul, hogy átvesszük minden nap az aznapi tanult anyagot, hogy ismétlés révén hátha könnyebben fog neki rögzülni. De egyszerűen nem tudunk ezen sem végigmenni. Annyira lefárad mikorra hazaér, hogy már semmit sem tudunk itthon csinálni. Ez változni fog később? Alkalmazkodni fog hozzá 1-2 hónapon belül? Mert most még igaz nem nagyon van olyan tananyag amit kimondottan itthon kellene tanulnia, de később gondolom azért lesz.
Hétfőn, Szerdán és Csütörtökön 6 órája van, Kedden 7, Pénteken meg 5. Szerintetek ez nem sok egy kicsit, így elsőben? Mert ahogy látom szinten minden osztálytársa (ahogy a fiam is) a nap végére már alig áll a lábán, csak bámulnak ki a fejükből. Már pár szülő felvetette ezt a problémát az iskolában, és azt kapták válaszul hogy nem tudnak változtatni a tanmeneten, ez van előírva. Amikor én jártam elsőben akkor emlékszem hogy átlag 4-5 órám volt és utána még otthon mindig tudtunk foglalkozni a tanulással.
Nekem 15 évvel ezelőtt 4-5 órám volt. Napközis nem voltam, ott jatszottak, s egy óra alatt lecket írtak. Mi itthon tanultunk Anyával, amiben latszott, hogy nem megy. De mindent játekosan.
Attól, hogy az iskolaban átveszik a dolgokat meg nem lehet elég jól megtanulni. Mivel gyakorolas az mindig szükséges.
Szerintem jatszatok az abc-vel, számoljatok meg otthon dolgokat, adjatok össze a körülötetek lévő tágyakat. Ha mar ott tartanak, olvassatok kicsi részeket együtt.
Magyaron és matekon kívül milyen targy van meg elsőben? (Nem ismerem a mai általános iskolai alsó osztályt, nálunk meg technika, ének és tesi volt mellete)
Azt meg elfelejtettem. Hogy en felsőtől közepiskola vegégeig nagyon faradt voltam.
Lényeg, hogy ne erőltess rá semmit, ne akarj belőle kitünő tanulót csinálni. Ne utáltasd meg vele a tanulást. Legyen ez jaték.
A mindent megtanulnak a suliban, jó vicc. Biztos van 1:10000 ilyen. De sok helyen csak mondja a tanár neni, mert úgy gondolja, ő mindent jobban tud. Gyakorolni pedig igenis fontos.
Sajnos nagyon kevés az elhivatott, jó tanár!
Köszi a válaszokat.
Nekünk azt mondták hogy félév után majd nem árt átvenni otthon az iskolában tanult anyagokat, gondoltam most sem ártana akkor. De akkor inkább hagyom pihenni.
Most amúgy úgy néz ki a napja, hogy délután 4 fele megyünk érte, miután hazaértünk bepakoljuk a másnapi dolgokat, míg elkészül a vacsi játszik/tévézik picit, utána kaja, majd 7 óra fele le is fekszik aludni mert addigra teljesen elálmosodik. Játszótérre egyáltalán nem tudunk lemenni, amióta tart az iskola nincs hozzá kedve meg látom is rajta hogy nagyon elfáradt, nem hogy rohangászni már sétálni sincs ereje.
Az órarendben van: 7 magyar, 5 matek, 5 tesi, 4 angol, 2 technika, 2 ének, 2 rajz, 1 erkölcstan, 1 környezet, 1 népismeret. Nincs benne semmilyen választott, ez az alap. Mindenkinek ilyen órái vannak, majd csak negyediktől lehet kiválasztani hogy nyelvből és matekból melyik csoportba kerüljön be (akkortól lesz csoportbontás).
Már óvodában is tanultak angolul, az utolsó 1 évben.
A kollégámnak szintnén elsős a gyereke, ők a másik iskolába járnak a városban. Ott második osztálytól fognak angolt tanulni. A többi óraszám meg megegyezik. Ha átíratnám oda akkor ezzel a 4 órával tényleg kevesebb lenne egy héten. Az átíratáson már én is gondolkoztam amúgy, ezért is kérdeztem hogy "Ez változni fog később? Alkalmazkodni fog hozzá 1-2 hónapon belül?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!