Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Pilis közelében (Pilisszentl...

A Pilis közelében (Pilisszentlászló, Pilisszentkereszt, -Pilisszántó, vagy Pilisvörösvár térségében) miért nincsen magyar iskola?

Figyelt kérdés
Nagyon vágyunk erre a vidékre költözni, mert egy álom. AZ ott élő emberek is nagyon kedvesek, szeretet teljesek, gyakran járunk ki kirándulni, üdülni. De azért nem szeretném a gyerkőceimet szlovákul taníttatni. Melyik iskola az ezen a környéken, ami magyar iskola?

2018. szept. 13. 22:17
 1/3 anonim ***** válasza:
26%
Hogyne lenne magyar iskola? Értelmetlenül lett a kérdés megfogalmazva.
2018. szept. 13. 22:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, persze, hogy magyar, csak úgy értem, hogy a környékbeli iskolák szlovák-, vagy Német Nemzetiségi iskolát találtam Vörösváron. Utóbbival még nem is lenne baj, bár angolozunk első óta. Meg értem a Szlovák Nemzetiségi iskolát is az ott lakók által. Csak nincs egy darab iskola sem, ami hagyományos általános iskola. Lehet, hogy csak én nem néztem még jól körbe?
2018. szept. 13. 23:33
 3/3 anonim válasza:
70%
Nincs. Azért, mert anno ezekre a településekre a svábok(német) illetve tótok (szlovák) nemzetiségű emberek telepedtek le :)
2019. jan. 13. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!