Óbudai Egyetem műszaki menedzser szak?
"Ha fiú lennék szívesen tanulnék szakmát, pl. villanyszerelő, kőműves. Érdekelnének is, de lányként..."
Ezt fájt olvasni. A XXI. században már nem szabadna, hogy vmit azért ne csinálj, mert lány vagy. (Jó, egy két kivétel van: kommandó, TEK, stb.) Miért ne lehetne egy csillárt bekötnie egy lánynak? Vagy falat rakni?
Azért, mert a női szervezetet pláne nem fizikai munkára teremtették. Hanem gyermekszülésre. Eléggé lelakja a testet 2-3 gyermek kihordása, nem kell még 50 kg-os cementeszsákokat cipeltetni vele.
A TEK pont rossz példa, ismerek csajokat különleges egységekből, pont itt nem diszkriminálnék.
Én meg ismerek női villanyszerelőt (én volnék az)
Annyi a hátrány hogy van pár olyan munkavédelmi előírás, amit be kell tartanod,pl nő nem használhat ütvefúrót. De ez nem is baj, használat közben tuti nem bírnám megtartani.
Illetve, kevés a női kolléga, ez előny, nincs hiszti, de hátrány hogy sok a rámenős pasi (értsd úgy hogy #metoo)
Ha jó céghez kerülsz akkor villanyszerelöként simán megállod a helyed, és hamar feljebb kerülsz.
Én pl fél évig szereltem, most egy irodában jegyzökönyveket készítek, munkák dokumentációit állítom össze, és ugyanannyit keresek mint a villamosmérnök kollégám.
És a plusz maszekot hozzá se számoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!