Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem a mintatanterv alapján...

Ha nem a mintatanterv alapján haladok az egyetemen az baj?

Figyelt kérdés

2018. szept. 2. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel, a te dolgod.
2018. szept. 2. 14:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak arról van szó, hogy 1-2 olyan tárgyat felveszel előre, amihez nem kell korábbi ismeretanyag, megteheted...

A ráépülőseket nem tudod felvenni előre. Viszont ha még nem veszed fel, ami benne van a mintatantervben, akkor később az esetleges ráépülőket sem fogod tudni felven, csak később.

Megteheted, de csak magaddal tolsz ki.

2018. szept. 2. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
4%
Kredit rendszer van. Vannak egymásra épülő tárgyak. Vannak kötelező tárgyak. Vannak félévi szűrők, amiknek eleme, hogy bizonyos tárgyak legyenek meg, illetve megfelelő kreditszámot szerezz meg bizonyos tárgycsoportokból. Amíg ezeknek eleget teszel, úgy végzed az egyetemet, ahogy akarod. Amúgy sem ér sokat az egyetem, mert legtöbb helyen elavult tudást adnak át. Szóval, ha magadtól tanulsz és aktuális szakkönyveket elolvasol, azzal többre mész, mint egy tanórán való részvétellel. (legalábbis a Műszaki egyetemen ez volt)
2018. szept. 2. 14:43
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó, belőled sugárzik a butaság és a tudatlanság, főleg ha szerinted semmit nem ér az egyetem.

A bölcseleteiddel jobb lesz, ha máshol osztod inkább az észt.

2018. szept. 2. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én vettem fel előre tárgyakat 4. félévben, hogy 6. félévben több időm legyen a szakdogára. Fordítva nem a legjobb ötlet. Legtöbben akkor szokták csinálni, ha megbuknak egy tárgyból, amire épül valami, így azt sem tudják felvenni. A lényeg hogy legyen meg a 30 kredit, de erősen ajánlott a mintatantervet követni.
2018. szept. 2. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!