Melyik egyetemet ajánlanátok?
BME, Pannon, Debrecen,
Ezek érdekelnének
Mindhármon a vegyész mérnöki szak.
A tesóm Debrecenben végzett, állást is kapott.
Nagyon szerette ott.
a Pannon a legnehezebb, ebbol kifolyolag ott a legmagasabb szinvonalu az oktatas
en Debrecenben vegeztem, itt sem volt konnyu elvegezni es azt a tudast ami egy munkahelyhez szukseges ugyanugy el tudod sajatitani
BME-n is megkapod a szukseges tudast, de nem kiemelkedo, ennek ellenere vannak olyan munkahelyek ahol tetszik a munkaltatonak, h itt vegeztel (azert nem ugy irom, h elonyben reszesitik, mert a vegyeszmernok igyis- ugyis vegyeszmernok es allasinterjun a szakmai tudasodra is kivancsiak)
ja igen, es meg annyi, h Debrecenben magasabb szintu kemia tudast sajatithatsz el, amit a vegyeszek is tanulnak, es mas egyetemeken ezt a tudast nem tudod megszerezni, viszont a Pannon egyetemen a mernoki targyakra fektetik a hangsulyt, ami nagy elony, hiszen vegulis mernok leszel nem pedig vegyesz.
remelem tudtam segiteni
Én a BME-t javasolnám, egyértelműen az a legelismertebb, legrégebben működő, legnagyobb presztízsű.
A színvonalról nehéz általánosan beszélni, mert jó tanárok mindenhol vannak, a gyakoriságuk közötti különbség a döntő. Az a jó egyetem, ahol a legjobb kutatási projektek futnak, ahol legtöbb a nemzetközi együttműködés, ahol az oktatók a legjobb színvonalon publikálnak, ahol több mindenbe lehet bekapcsolódni, ahol nagy a szabadon választható (és a kötelezően választható) tárgyak kínálata.
Az, hogy nehéz, olyan értelemben, hogy sokan buknak, nem a minőség garanciája, mert ezt okozhatja a rossz színvonalú oktatómunka és (még gyakrabban) a megkeseredett, tudományosan sikertelen oktatók egyéni pszichés kompenzációja is. Ez is mindenhol előfordulhat sajnos.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Ment a zöld kéz! :D
Amelyik közelebb van :D
Nagyon nem tudsz mellé lőni.
Ha mindhárom messze van, mert mondjuk Baján laksz és mindenképpen kolis lennél, akkor meg a BME, mert szerintem jobb Budapesten tölteni az egyetemi éveidet, mint Debreceben vagy Veszprémben.
Végül hova kerültél, melyiket választottad?
(ha még aktuális:Szerintem nézd meg mindehol a ponthatárt melyikhez vagy közel/ a tanterveket mert egyetemenként van eltérés/ a kolikat ha messzebbre mennél- melyik helyen mennyibe kerülne havonta/ ha voltál nyílt napon melyik tetszett meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!