Egyetem, elméleti kérdés: ha vki egy passzív félév után aktív lesz fél évig majd ismét két felevig passzival az ilyen esetben működik?
Pusztán elméleti okból kérdezem, de kíváncsi vagyok a válaszra.
Tegyük fel vki nem szándékozik kijárni az egyetem alapszakat de mégis vmiert nekilat (ennek tudatában).
A szakán (állami támogatott) lehetséges egy passzívval kezdeni, él a lehetőséggel. Utána tavasszal aktív félévre megy de csak azokat a tárgyakat veszi fel amik érdeklik pl mondok vmit matekokat nem csak infos tárgyakat. Abból viszont felvesz minél többet a szabadon választható tárgyakból is. Ami erdekli azt úgy ahogy megtanulja, viszont vizsgákra nem megy el mivel tudja hogy nem fog a továbbiakban tanulni már. Megbukik mindenből. Elmehet így ismét passzív félévre? Kettőre is mint más? Mi történhet? Maximum atrakjak az aktív félév végén a nulla kredit miatt koltsegesre igaz? De mivel utána már csak passzívat tervez mielott abbahagyja, ezért a fizetési forma már mindegy hisz koltsegesen se kell fizetni passzív félév után. gyakorlatilag megúszta a fizetési kötelezettséget teljesen, hisz egy szem aktív féléve volt, ami fölött a törvény szemet huny/elenged. Jól gondolom a helyzetet vagy egészen eltevelyedtem. Elültették ezt a gondolatot a fejemben pár napja és ezen gondolkodok jogilag vajon igazam van e vagy nincs?
Én úgy tudom egymás után lehet 2 passzív félév (további már csak külön kérésre egyénileg nyomós indokkal lehetséges ha belemennek) de legjobb tudomásom szerint a passzív felevek számának nincs felső határa.
Vagyis az 1 passzív, 1 aktív, +2 passzív lehetséges. Vagy van vmi link ahol cáfolják ezt?
de ha felveszel tárgyakat az aktív félév, nem értem a logikát, darabszámra megy nem arra milyen státuszban lépsz ki
amúgy úgy tudom ha csak 1 félévet jársz (aktív) nem kell visszafizetni
ill. akkor sem ha folytatod máshol a tanulást
mellesleg nem lehet mindenütt passzívval kezdeni
Nem értem, hogy függ össze a bukás és a következő félév státusza?
Egy félév akkor passzív, ha passzív félévre jelentkezel be. A félév akkor aktív, ha aktív félévre jelentkezel be.
Ha veszel fel tárgyakat és passzívra jelentkezel be, akkor azt visszautasítják és vagy bejelentkezel aktívra vagy leadod a tárgyakat és újra bejelentkezel passzívra, amit így már el fognak fogadni.
Egymás után 3 passzív féléved lehet, ha utána nem jelentkezel be aktív félévre, akkor automatikusan megszűnik a jogviszonyod.
Egyébként amit tervezel egy oltári nagy hülyeség. Ha nem végzed el a képzést, akkor milliós nagyságrendű pénzeket fizethetsz vissza az államnak. Így akarsz eladósodni vagy mi értelme van ennek? Mellesleg az állami féléveidet is kinullázod, így a jövőben már esélyed sem lesz támogatott képzésre menni, ha netalántán mégis megjönne az eszed és el szeretnél végezni egy szakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!