Tudnátok tanácsokat adni a gimivel kapcsolatosan? (többi lent)
Nem lesz semmi gond, szóval meg nyugodhatsz. Ugyan nem lány vagyok, ettől függetlenül azért remélem releváns tud lenni a válasz, viszont amikor én gimibe mentem, nem változtattam magamon semmit, nem írtam magamnak új személyiséget. Introvertált, alacsony, vékony srác voltam (az alacsonyon kívül egyébként a másik kettő most is igaz :d) és betudtam illeszkedni. Ha nem vagy a szó szoros értelmében idióta, illetve szoktál fürödni, akkor kiközösítve sem leszel. Azok a lányok egyébként elég "értékesek" számomra, akik ezek a neked tabu dolgokat nem űzik. Egész gimnázium alatt egyébként egy normális cigit sem szívtam el, pedig sokszor lett volna rá lehetőségem. Az iszogatás is csak 11.-ben lett úgy rendesen egy program számomra, és ez sem kötelező jellegű, szimplán imádom a sert :).
Ja, szóval nem kell rágörcsölni, ha valamire rágörcsölsz az olyan is lesz általában, csak dőlj hátra és hagyd, hogy történjenek a dolgok. Illetve állj ki elveid mellett.
Figyelj, én most megyek gimibe és én is tartottam ezektől a dolgoktól az elején. Aztán rájöttem, hogy attól még hogy egész nap görcsölök és rémképek úszkálnak a fejemben még nem lesz könnyebb az első sulis napon. Rólam tudni kell, hogy sose voltam cicababa vagy ilyesmi, de eléggé nagy a pofám és kimondom amit gondolok, ami valljuk be nem a legjobb egy új közösségnél. A leendő, inkább már mostani osztálytársaim mégis megszerettek, pedig ettől féltem a legjobban. Próbáltam/ok nyitott lenni a dolgokhoz, de azt senki sem várhatja el tőlem, hogy 15 évesen annyira berúgjak hogy azt sem tudom hogy hol vagyok. Nyílván vannak tabuk és vannak amik még az elfogadható kategóriába tartoznak. Én azt tanácsolom, amit gondolom sok mindenkitől visszahallasz,hogy ne változz meg. Nem érdemes, mert ha csak egy ,,álcát" ''viselsz'' abba belefáradsz és valószínűleg kiszúrják, és aki megjátssza magát azt nagyon nem csípik. Tudom miről beszélek, én is olyan voltam. Lehet hogy lesz valami facebookos osztálycsoportotok ami itt a 21. században elég valószínű. Ott se próbálj színészkedni. Add önmagad, írd le a véleményed, ezért nem fognak kiközösíteni. A márkásabb darabok szerintem feleslegesek, persze ha neked ez tetszik hordjad, de ha csak azért szólnak hozzád, mert pl. tetőtől- talpig adidasban parádézol, akkor az szerintem mindent elmond az illetőről. Mindig légy ápolt, ne zavarjon ha mondjuk más lányok miniszoknyában, bokatörő magassarkúkban tipegnek előtted( a leírtak alapján te ettől nagyon távol állsz). Ügyelj a külsődre, nem tudom hogy sminkelsz e, de azt se told túl. Szemály szerint nem nagyon beszélgetnék egy olyan lánnyal, akin két kiló vakolat van. Ha lesz ilyen ismerkedő osztálytalálkozótok ott próbálj egy picit nyitottabb lenni, mosolyogj és legyél kedves. Ha lesz gólyatáborod az hidd el sokat fog dobni az osztályon, és ha lehetőséged van rá mindenképp menj el. A magasságodból adódóan nem fogod elkerülni a ,,Jaj de cuki" ,,Jaj de édes" ,,Nézd milyen pici" beszólásokat, amiket ne vedd magadra, mert nem érdekes. Az alacsony lányok aranyosak, általában szeretik őket, ha nem egy diktátor kissebbségi komplexussal. A füzetekről, szerintem előre ne vedd meg, hisz minden tanár mást akar majd. De két vonalas, és két kockás spirál füzet sosem árt.
Bocsi ha picit hosszúra sikeredett, ha kérdésed van írj privátba, szívesen válaszolok.
U.i.: A koliról nagyon semmit sem tudok
Jaj, ezekkel nem érdemes most
foglalkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!