Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettsegi feladatlapokat/csoma...

Érettsegi feladatlapokat/csomagokat tartalmazó zárt dobozok átvételére ki jogosult?

Figyelt kérdés

Tud valaki segíteni, hogy az érettsegi feladatlapokat/csomagokat tartalmazó zárt dobozok átvételére ki jogosult a Hivataltól?

Azaz az igazgató átveheti OK, de ha ő megbíz(na) valakit, akkor annak a megbízott személynek milyen előírásoknak kell megfelelnie? Gondolok itt pl: iskolai végzettségi szint, stb.

A közoktatási törvényben, valamint a Rendeletben nem találtam erre leírást.

Köszönöm

2018. aug. 8. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a felügyelőtanár bontotta fel a dobozt, nem mindegyik nap volt bent az igazgató, épp csak benézett.
2018. aug. 8. 12:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen. Nálunk is.

De más a felbontó (bizottság) és, hogy ki jogosult a csomagok átvételére. Azaz ki lehet az, aki minden reggel elmegy a Hivatalba, s átveszi (aláírással, iskola bélyegzőjével) a csomagokat. Erre az iskola igazgatója adhat megbízást, ha ő nem tudja ellátni a feladatot. Nah, én ennek a személynek a feltételeire vagyok kíváncsi.

2018. aug. 8. 13:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az iskolai dolgozóit bízhatja meg (nem a takarítókra gondolok). Szerintem, nincs végzettséghez kötve közvetlenül. Csak ki kell tölteni egy megbízási lapot és aláíratni 2 tanuval.
2018. aug. 8. 14:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Mindig meglepődöm, amikor ilyen jellegű kérdésekkel ezen a fórumon találkozom.

Az igazgató felelős az intézmény működéséért, és felelős azért is, hogy a jogszabályokat ismerje, alkalmazza, szükség esetén a beosztottaival ismertesse.

A megfelelő jogszabályhely a 100/1997 kormányrendelet 18/B. § (4) bekezdés. Ebben csak az áll, hogy az intézmény megbízottja, tehát akit az igazgató mint az intézmény vezetője megbíz. Vagyis nincs részletezve, kit bízhat meg, de nyilván az intézmény alkalmazottjának kell lennie. Továbbá ide tartozik még a 18/C. § (3) bekezdése és a 18/D. § (3) bekezdése. Kicsit furcsa ez a redundancia, de itt is csak annyi van, hogy "A csomagok átvételére a vizsgaszervező iskola igazgatója vagy az általa írásban meghatalmazott személy jogosult." Tehát abszolút az igazgató hatásköre.

Az elsőtől két bekezdéssel lejjebb olvasható, hogy a felügyelő tanár nem bonthatja fel a dobozt: "(6) A középiskolákhoz zárt, biztonságos csomagolásban érkező feladatlapok kibontása a csomagon megjelölt időpontban háromtagú, a nevelőtestület tagjaiból álló bizottság előtt történik. A felbontás helyét, időpontját, a csomag (sértetlen vagy sérült, felbontott) állapotát és a jelenlévők nevét jegyzőkönyvben rögzíteni kell."

2018. aug. 8. 18:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen. Ide is kiírtam, hátha hamarabb kapok választ, mint a 'hivatalos szervektől', hisz most mindenhol szabadságon vannak a hozzáértő ügyintézők.

Igen. Én is ezeket olvastam. S amiért kérdeztem: az idei tanében én vettem fel, s helyi szinten én szerveztem le az érettségit (hely, felügyelő tanárok, stb...), viszont az iskola nem akarja elismerni, kifizetni, annak ellenére sem, hogy ott a megbízásom és az aláírásom mindenhol. A válasz a miértre (a fenntartótól): nincs meg hozzá a megfelelő végzettségem.

Nah, ezért találkozhattál itt ilyen kérdéssel. Mert a Hivatal felől azt automatikus e-mailt kaptam, hogy aug. 21-ig szabin van...

2018. aug. 8. 19:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nekik kell megmutatniuk azt a jogszabályhelyet, ahol a végzettséget előírják, és fegyelmi eljárást kell indítaniuk az igazgató ellen, mert illetéktelen személyt bízott meg. Ne hagyd magad!
2018. aug. 8. 19:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Milyen végzettséged van? Kizártnak tartom, hogy ehhez bárhol végzettség legyen előírva.
2018. aug. 8. 21:02
 8/9 A kérdező kommentje:

A végzettségemmel nem gondolom, hogy probléma lenne

-informatikus mérnök (főiskola)

- tanári (főiskola)

- tanári (egyetemi, csak még nyelvvizsga hiányzik)

2018. aug. 13. 12:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon kamuzik a fenntartó. Fordulj jogászhoz, ha kell. Tenyérbemászó kifogás. Gondold meg, hogy bármelyik középfokú végzettségű alkalmazott lehet jegyző, és az lényegesen több ismeretet igényel, mint egy doboz átvétele.
2018. aug. 13. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!