Érettsegi feladatlapokat/csomagokat tartalmazó zárt dobozok átvételére ki jogosult?
Tud valaki segíteni, hogy az érettsegi feladatlapokat/csomagokat tartalmazó zárt dobozok átvételére ki jogosult a Hivataltól?
Azaz az igazgató átveheti OK, de ha ő megbíz(na) valakit, akkor annak a megbízott személynek milyen előírásoknak kell megfelelnie? Gondolok itt pl: iskolai végzettségi szint, stb.
A közoktatási törvényben, valamint a Rendeletben nem találtam erre leírást.
Köszönöm
Köszönöm. Igen. Nálunk is.
De más a felbontó (bizottság) és, hogy ki jogosult a csomagok átvételére. Azaz ki lehet az, aki minden reggel elmegy a Hivatalba, s átveszi (aláírással, iskola bélyegzőjével) a csomagokat. Erre az iskola igazgatója adhat megbízást, ha ő nem tudja ellátni a feladatot. Nah, én ennek a személynek a feltételeire vagyok kíváncsi.
Mindig meglepődöm, amikor ilyen jellegű kérdésekkel ezen a fórumon találkozom.
Az igazgató felelős az intézmény működéséért, és felelős azért is, hogy a jogszabályokat ismerje, alkalmazza, szükség esetén a beosztottaival ismertesse.
A megfelelő jogszabályhely a 100/1997 kormányrendelet 18/B. § (4) bekezdés. Ebben csak az áll, hogy az intézmény megbízottja, tehát akit az igazgató mint az intézmény vezetője megbíz. Vagyis nincs részletezve, kit bízhat meg, de nyilván az intézmény alkalmazottjának kell lennie. Továbbá ide tartozik még a 18/C. § (3) bekezdése és a 18/D. § (3) bekezdése. Kicsit furcsa ez a redundancia, de itt is csak annyi van, hogy "A csomagok átvételére a vizsgaszervező iskola igazgatója vagy az általa írásban meghatalmazott személy jogosult." Tehát abszolút az igazgató hatásköre.
Az elsőtől két bekezdéssel lejjebb olvasható, hogy a felügyelő tanár nem bonthatja fel a dobozt: "(6) A középiskolákhoz zárt, biztonságos csomagolásban érkező feladatlapok kibontása a csomagon megjelölt időpontban háromtagú, a nevelőtestület tagjaiból álló bizottság előtt történik. A felbontás helyét, időpontját, a csomag (sértetlen vagy sérült, felbontott) állapotát és a jelenlévők nevét jegyzőkönyvben rögzíteni kell."
Köszönöm a válaszokat.
Igen. Ide is kiírtam, hátha hamarabb kapok választ, mint a 'hivatalos szervektől', hisz most mindenhol szabadságon vannak a hozzáértő ügyintézők.
Igen. Én is ezeket olvastam. S amiért kérdeztem: az idei tanében én vettem fel, s helyi szinten én szerveztem le az érettségit (hely, felügyelő tanárok, stb...), viszont az iskola nem akarja elismerni, kifizetni, annak ellenére sem, hogy ott a megbízásom és az aláírásom mindenhol. A válasz a miértre (a fenntartótól): nincs meg hozzá a megfelelő végzettségem.
Nah, ezért találkozhattál itt ilyen kérdéssel. Mert a Hivatal felől azt automatikus e-mailt kaptam, hogy aug. 21-ig szabin van...
A végzettségemmel nem gondolom, hogy probléma lenne
-informatikus mérnök (főiskola)
- tanári (főiskola)
- tanári (egyetemi, csak még nyelvvizsga hiányzik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!