Felvételi régi érettségi alapján?
18 éve érettségiztem és most, hogy látom a sok hasonló kérdést, rámtört a "tanulhatnék". Az akkori érettségimet milyen módon számolják el felvételi pontoknak?
ahhoz már öregnek érzem magam, hogy újra érettségizzek :/
5: 100%
4:80%
3:60%
2:40%
Viszont ha nincs a felvételi tárgyakból érettségid és/vagy kötelező emelt érettségit csinálni, akkor nem
úszod meg az újraérettségit.
Arra kell figyelned, hogy csak olyan szakra tudsz menni, ahol nem kérnek emelt érettségit!
A pontszámítás ugyanúgy működik, mint a mostani érettségiknél, annyi a különbség, hogy a mostaniáknál a százalékos érték számít, míg régen csak osztályzatot kaptunk. Egy adott osztályzat bizonyos százalékot ér automatikusan.
Itt egészen jól le van írva:
Az pl nem teljesen tiszta, hogy ha nincs leírva, hogy emelt érettségi kell, akkor NEM kell?
pl amit néztem:
Érettségi vizsgakövetelmények: "alkalmassági vizsga (Alk) és
magyar nyelv és irodalom és
biológia v. matematika v. történelem v. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(5) v. egy idegen nyelv(11) v. szakmai előkészítő tárgy(8)"
Köszi :) Akkor ezek szerint oda nem kell emelt semmiből :)
Most ez alapján megnéztem, "tájékoztató jelleggel" pontot számoltam, és jó 100 ponttal többem van így, mint a ponthatár volt :o Meglepett.
Most mondjuk már mindegy, amjd jövőre. remélhetőleg akkor is hasonlóan alakul majd a ponthatár.
8-as vagyok
Igen, amikor láttam, hogy alkalmassági vizsga kell hozzá, azonnal gyerekekkel kapcsolatos hivatásra asszociáltam. :) Én egy hónap múlva az ELTE-n kezdem el a kisgyermeknevelő szakot, szóval a tanítói pályába is belelátok majd, mert van ott ismerősöm. Ha van valami kérdésed, szólj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!