Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Klebelsberg Képzési Ösztöndíjp...

Klebelsberg Képzési Ösztöndíjprogramba levelezős hallgató is pályázhat, ha egyébként minden feltételnek megfelel?

Figyelt kérdés

A pályázat kiírásában/feltételeiben nem szerepel a csak nappalisoknak kitétel és az ügyfélszolgálatot meg nem lehet elérni, ezért itt kérdezem meg, hátha tud rá valaki érdemben válaszolni, köszönöm!

Esetleg aki pályázott és megkapta, az mennyit kapott és megérte-e?

#felsőoktatás #pályázat #ösztöndíj #pedagógus #hallgató #Klebelsberg #Klebelsberg Képzési Ösztöndíjprogram
2018. aug. 2. 10:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A mindenkori jegybanki kamatos visszafizetést nekem a szerződéskötésekor mondta a kint lévő hölgy.

Direkt rákérdeztem előtte, hogy mit is kell visszafizetni, és hogyan.

Elvileg viszont részarányosan kell visszafizetni, azaz ha kapod 6 évi, és te 5,5 évet húztál le, akkor csak a félévet kell visszaadnod.

Ha nem változtattak ezen, akkor még ez érvényben van.

Adó formájában szedik vissza, van részletfizetés is, X összegben inkasszóban a kártyádról, és csak a tiédről, nem a családodéról, vagy közös háztartásban élőétől. Szóval ez szerintem biztonságossá teszi, nem?

2018. aug. 3. 10:42
 12/17 A kérdező kommentje:

"csak a félévet kell visszaadnod."

Na, most akkor mikor jelentkezik ez a kamatos dolog?

Te milyen szakon vagy, mire vetted fel és van már munkahelyed, ahová mész majd utána?

2018. aug. 3. 12:51
 13/17 A kérdező kommentje:

Ja, és mennyit kaptál forintban, ahhoz milyen tanulmányi átlag kellett?

Köszi, ha válaszolsz!

2018. aug. 3. 12:53
 14/17 anonim ***** válasza:

A max jön mindig, és természettudományos párosításon vagyok.

Volt előtte munkahelyem, de elmentem nappalira, és még ez tart. Egyre magasabb tanulmányi átlag kell (már 4,3 kell)

"Na, most akkor mikor jelentkezik ez a kamatos dolog?"

Ha már csak 5 hónapot kellene dolgoznod, de van valami gubanc, és másik iskolát választasz, ami nem tartozik a szerződésben foglalthoz, akkor ezt az 5 hónapnyi támogatás kell visszafizetni kamattal. Legalábbis nekem így adták elő anno. (nem az egészre kivetet kamatot, hanem annak részarányos összegét)

2018. aug. 3. 14:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat!
2018. aug. 3. 15:36
 16/17 anonim válasza:
100%
a Klebelsberg ösztöndíj életem legrosszabb döntése volt!
2019. máj. 17. 20:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, miért volt az? Mi történt? Elmeséled?
2019. máj. 18. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!